alt















Σήμερα θα ασχοληθούμε μ ένα θέμα¨ταμπού¨. 
Μια απροσδόκητη κι αναπάντεχη συνάντηση των ¨φίλων¨ σ΄ένα παραλιακό εστιατόριο της Βραυρώνας,με ευκαιρία την επίσκεψη του Λεό, μας έδωσε την μοναδική χαρά να ασχοληθούμε εντελώς παρεπιπτόντως, μ ένα θέμα που συνήθως κρύβουμε κάτω απ το χαλί την πορνογραφία.










Η Αλεξ προκάλεσε τον Λεό, λέγοντάς του 
πως είχε δεί έναν νεαρό έφηβο, με πολλά προβλήματα, κι ύστερα απο εργώδη πίεση, κατέληξε πως η ζημιά είχε γίνει απ 
τον εθισμό του στην πορνογραφία.
Ο νεαρός έβλεπε 10 ώρες την ημέρα σκληρό πορνό,και ¨ικανοποιείτο¨κατ επανάληψιν μ αυτό. Οταν δε πληροφορήθηκε απ το διαδίκτυο το θάνατο συνομηλίκου του 
απο υπερβολικό αυτο-ερωτισμό,ζήτησε μόνος του, ψυχιατρική υποστήριξη.
Ο Λεό μας είπε πως είχε ακούσει την
 Judith Reisman  





alt




να δηλώνει πως η πορνογραφία όχι μόνο επηρεάζει την συμπεριφορά μας 
αλλά αλλάζει και την χημεία του εγκεφάλου μας, ειδικά στα νεαρά άτομα, τα οποία τα κάνει ευάλωτα γενικά σε κάθε είδους συναισθηματική εκτροπή. 
Κατα κάποιο τρόπο, οι ψεύτικες,υποκριτικές, μια και στερουνται συναισθηματος,  σεξουαλικές εικόνες, γίνονται κυριολεκτικά τοξικές για τον ανθρώπινο νου. 
Με άλλα λόγια ο ανθρώπινος εγκέφαλος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο 
όπως ακριβώς και στα ναρκωτικά ή το οινόπνευμα ή το τσιγάρο. 




alt





Η Δρ Reisman είναι ειδικευμένη επιστήμων στην επίδραση των εικόνων στο μυαλό και στη μνήμη.Ισχυρίζεται δε οτι Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε πως κοιτώντας μια εικόνα, την είδαμε την σχολιάσαμε μας άρεσε ή συχαθήκαμε και πάει τελειώσαμε. 
Δεν συμβαίνει όμως έτσι μία πορνό-εικόνα, 
επιδρά στον εγκέφαλό μας, και στην συνέχεια προκαλεί μιαν ακούσια Ενδονοητική, Εσωτερική Επικοινωνία του συνειδητού και του υποσυνειδήτου στην Αμυγδαλή,που κάνει διάφορες επεξεργασίες και καταγραφές, 
με απόρροιες της επεξεργασίας της εικόνας. 
Δηλαδή ένα παιδί όταν δει μια πορνο-φωτογραφία θα τη σκέφτεται ώρες ή μέρες, θα καταγράφει τις φαντασιώσεις   αυτές    στην Αμυγδαλή του.  Αυτό θα έχει άμεση επίδραση στη συμπεριφορά του.
Χάρη στις αλματώδεις εξελίξεις της νευρολογίας, γνωρίζουμε ότι εικόνες που διεγείρουν το συναίσθημα  αποτυπώνονται και μεταβάλλουν τον εγκέφαλο, πυροδοτώντας ένα στιγμιαίο, ακούσιο, αλλά μόνιμο, βιοχημικό ¨μονοπάτι μνήμης¨.
Αυτό ισχύει και για τα λεγόμενα μαλακά-πορνό και φυσικά και για τα σκληρά. 
Αυτές οι νευροχημικές καταγραφές που αναφέραμε είναι πολυ δύσκολο έως αδύνατο να διαγραφούν.




alt



Οι ερωτικές εικόνες που πυροδοτούν οι φωτογραφίες που είδε το συγκεκριμένο άτομο είτε στον ύπνο είτε εν εγρηγόρσει παράγουν σεξουαλικές ορμόνες μειώνουν την συνειδητότητά του, προκαλούν διέγερση της λαγνείας και στην Συνέχεια  συναισθήματα  Φόβου, Ντροπής, Θυμού, Εχθρότητας Ή Επιθετικότητας.
Επειδή δε οι ερωτικές αυτές εικόνες και οι φαντασιώσεις γίνονται κρυφά, ριζώνουν 
πιο βαθειά στο υποσυνείδητο, εκτραχύνονται, 
δημιουργούν σύγχυση και εθίζουν το άτομο που τις έχει παρακολουθήσει. 
Όταν δε το άτομο, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, αυξάνεται η σύγχισή του,και πιέζεται μέχρι τρέλλας ψυχολογικά. 
Με απλά λόγια οι πορνογραφικές φωτογραφίες ή τα βίντεο,που κάποτε πουλιόνταν ή νοικιάζονταν σε ειδικά καταστήματα, αλλά τώρα πλέον είναι εντελώς δωρεάν και σε τεράστια ποικιλία.
 ¨σαμποτάρουν τον εγκέφαλο¨.
Σε 3/10 του δευτερολέπτου, μια οπτική εικόνα περνάει από το μάτι μέσα στον εγκέφαλο   και είτε το θέλει κάποιος είτε όχι  ο εγκέφαλος του αλλάζει δομικά και δημιουργούνται μνήμες, κυριολεκτικά 
αναπτύσσεται ενα νέο "software" με κάθε οπτική εμπειρία.

Τα παιδιά και όσοι δεν έχουν σεξουαλικές εμπειρίες ,δεν μπορούν αμέσως να αποκωδικοποιήσουν και να βιώσουν τις εικόνες  





alt


Στην πραγματικότητα, ερωτικές και πολύ διεγερτικές φώτο, συνήθως ανατρέπουν την νοήση στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. 
Είναι αυτό που λέμε "χάνω το μυαλό μου"στην κυριολεξία.
Η σύχρονη επιστήμη καταρρίπτει την αφελή ψευδαίσθηση που έχουμε οτι η πορνογραφία είναι κάτι απλό και δεν πειράζει αν τα παιδιά την παρακολουθούν.
Είναι σαν να αδιαφορούμε στην προειδοποίηση που έχουν πάνω τα τσιγάρα οτι ¨το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο¨ και να λέμε "δεν πειράζει ας καπνίσει το παιδί μας τσιγάρο".
Όπως και τα τσιγάρα, η συγκεκριμένη ¨μορφή εμπορεύματος πουαποκαλούμε πορνογραφία  σε αντίθεση με τις άλλες μορφές εμπορεύματος , είναι ένα σύστημα επιρροής, που έχει μια ξεχωριστή και ισχυρή επίδραση επι του ανθρώπινου εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. 
Ακριβώς όπως τα τσιγάρα και σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης, το αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει ένα ισχυρό εθισμό. 
Όπως κάθε άλλος εθισμός, ο εθισμός είναι τόσο στο ίδιο το σύστημα επιρροής  της πορνογραφίας, όπως  και στα χημικά, που το σύστημα επιρροής μεταφέρει. 





alt





Μπορεί να φαίνεται περίεργο οτι, θα πρέπει να μιλάμε για "χημικές ουσίες", Αλλά στην πραγματικότητα, η σύγχρονη επιστήμη, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε οτι Η Βαθύτερη Φύση Του Εθισμού Στην Πορνογραφία Είναι Χημικά Σχεδόν Ταυτόσημη Με Εθισμό Στην Ηρωϊνη
Μόνο το σύστημα επιρροής 
είναι διαφορετικό και η ακολουθία των ¨βημάτων¨. Αυτός είναι ο λόγος που οι εθισμένοι στην ηρωίνη ιδίως εγκαταλείπουν το σέξ και συγκρίνουν τις ορμές τους 
με τους οργασμούς.
Ο εθισμένος στην πορνογραφία ξεχνά σύντομα τους πάντες και τα πάντα, κλείνεται στον εαυτό του για ένα ολοένα και περισσότερο απατηλό σεξουαλικό "σύμπαν". 
Ο εθισμένος θα είναι τελικά σε θέση να συναναστραφεί μόνο με άλλους "εθισμένους" όπως κι ο ίδιος, και θα θέσει σε κίνδυνο   την καριέρα του, τους φίλους του,την οικογένειά του, αν έχει τίποτα απ αυτά, μια και συνήθως 
όλοι αυτοί είναι μονήρεις τύποι, αποκεκομμένοι απ την κοινωνική ζωή,που δεν τουςενδιαφέρει   
Θα ¨επιδίδεται¨ στην συνήθειά του οπουδήποτε και παντού και ανα πάσα στιγμή. 



alt



Ένας που είναι εθισμένος στην πορνογραφία .
γίνεται ασύδοτος άσχετα απο την ιεραρχική του θέση.Γίνεται αδίστακτος και κοιτά πως θα ικανοποιήσει την επιθυμία του. Και όπως όλοι οι τοξικομανείς, ο εθισμός του στην πορνογραφία θα καλύψει τα πάντα. 
Γίνεται απρόσεκτος, ρισκάρει τα πάντα και την δουλειά του ακόμη για να ικανοποιήσει την λαγνεία του.Εκείνοι που χρησιμοποιούν την πορνογραφία, έχει επίσης αποδειχθεί οτι παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά. 
Αυτοί Που Παρακολουθούν Πορνό είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν πόρνες, να επιδίδονται σε ενδοοικογενειακή βία, να βιάζουν αγνώστους, να βγαίνουν με βιαστές και να διαπράττουν αιμομιξία. 
Αυτές οι συμπεριφορές δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη δεδομένου οτι βίντεο πορνογραφίας που περιέχουν όλα αυτά τα θέματα είναι εύκολα διαθέσιμα
 όπως ειπαμε πιο πάνω Και εμείς έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά φυσιολογική, αποδεκτή απο την κοινωνία και οτι δεν βλάπτει κανέναν.
Η πορνογραφία κυριαρχεί στο θύμα της ολοκληρωτικά και οδηγεί σε σεξουαλική  ασυδοσία Με άλλα λόγια αυτοί που εμπορεύονται την πορνογραφία,  εκμεταλλεύονται το σεξουαλικό ένστικτο, που είναι το δεύτερο ισχυρότερο μετά αυτό της αυτοσυντήρησης, προκειμένου να   πετύχουν κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους. 
Θα έπρεπε η πορνογραφία να αντιμετωπίζεται απο την κοινωνία,την πολιτεία και το κράτος κάτω απο αυτό το νέο πρίσμα. αυτή η θεώρηση είναι εντελώς αίολη, τη στιγμή που η
πολιτεία προσπαθεί ακόμα να ελέγξει την ακράτειά της. Ομως υπάρχει μια υπηρεσία, αυτή του ηλεκτρονικού εγκλήματος,που, προς τιμήν της, με έναν εντελώς αναιμικό προυπολογισμό, κάνει θαύματα. 


alt



Η λύση δεν είναι η απαγόρευση. 
Πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας στην πηγή της πορνογραφίας,πρέπει να κατανοήσουμε οτι κάποιοι κερδίζουν χρήματα. είναι όμως πιο σημαντικό να κατανοήσουμε οτι η πορνογραφία είναι κάτι βαθύτερο ελέγχεται απο συγκεκριμένα κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο. γι αυτό υπάρχει ελευθερο και σε απίθανες¨ποσότητες και ποικιλίες¨ υλικό Αυτά τα κέντρα, θέλουν να φαίνεται 
οτι το κίνητρό τους είναι το κέρδος ενώ ο πραγματικός του στόχος είναι η εξαθλίωση και κατάπτωση της νεολαίας ,ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί πλέον στην επέλαση 
της ΝέαςΤάξηςΠραγμάτων. 



alt


Είχε ένα ελαφρό αεράκι στην παραλία της Βραυρωνας. Η διαθεσή μας ήταν περίεργη.
Το θέμα εξουθενωτικό, μια και δεν άπτετο 
των συνηθισμένων. Ξέρετε ρε παιδιά τί σημαίνει ένας έφηβος προικισμένος, να εκτρέπεται στον αυτοερωτισμό και να καταστρεφεται απ το τίποτα.
Σούρχεται να βάλεις τις φωνές.
Νομίζω πάντως οτι ο Βλάσης,Ο έφηβος της Αλεξ κατάλαβε το αυτονόητο,πως όλη αυτή η υποκουλτούρα, στηρίζεται στην υποκρισία του τίποτα.Ολα είναι εντελώς ψεύτικα μια και δεν υπάρχει το παραμικρό συναίσθημα 
στην ψυχή των πορνοσταρ παρά διεγερτικές ουσίες και φάρμακα,πολλά φάρμακα, 
αντισηπτικά, αντιβιοτικά, κορτιζόνη, αμφεταμίνες και πάει λέγοντας για 3-4 χρόνια, και μετά το απόλυτο μηδέν 
Οι διάφοροι πανίσχυροι ιοί, τους κατατρώγουν σάρκες και ψυχή, και μόνο ο θάνατος δίνει την πρόσκαιρη ανακουφιση,είτε απο κάποια αρρώστια, είτε απο αυτοχειριασμό.
Μελαγχολικό το θέμα, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Χαίρετε.. 



alt