Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ..







 



Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και και ξανά προς τη δόξα τραβα.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

Ο Αγιος Παΐσιος πριν απο 3 δεκαετιες,Ρωτούσε Τους Επισκέπτες Του: Πώς Πάει Ο Κόσμος 

Κι Αυτοί Καταβεβλημένοι Από Τα Προβλήματα Της Σύγχρονης Ζωής Απαντούσαν:

Γέροντα Οργώνει Ο Διάβολος Και Ο Χαριτωμένος Γέροντας Ανταπαντούσε: 

Δε Βαριέσαι Παιδάκι Μου, Θα Βρει Έτοιμα Να Σπείρει Ο Χριστός

Η απάντηση δεν ήταν απλώς ένα ευφυολόγημα      έβλεπε ο άγιος ότι ο Χριστός, όλη τη δουλειά που κάνει ο διάβολος για να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, θα την εκμεταλλευτεί για να σώσει το πλάσμα Του.Και αναφερόμενος στα δύσκολα χρόνια που περνάμε έλεγε:

Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση,επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου  Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια.

Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του, θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη ,για πολλά χρόνια. 

Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι.Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο.Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα Του 

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος  είναι ψυχολογικός. Ας υπερβούμε τις όποιες ιδεολογικές μας αναστολές,  ακόμη και ο Στάλιν το έκανε όταν το θεώρησε αναγκαίο. 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αδάμ Και Η Εύα, ΑΝ

 

 

 

 

 

 

 

Ας Μετανοησουμε . 

Θέλει σκληρή δουλειά για να καθαρίσεις την σκέψη σου και να την κάνεις απλή . Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο, χαοτικό, αλλά η λύση  είναι απλή Τόσο απλή αλλά και τόσο δύσκολη που να χρειάζεται να κάνουμε τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία μας, τη μετάνοια. 

Το απλό είναι δυσκολότερο  από το περίπλοκο. Θέλει σκληρή δουλειά για να καθαρίσεις την σκέψη σου και να την κάνεις απλή. 

Ειναι προκληση. Ας κλεισουμε τ αυτια μας στη χυδαιοτητα που μας κατακλυζει. Μερικοι δυστυχεις , αρρωστοι ψυχολογικα, κατατρεγμενοι απο βδελυρα παθη, αναστατωσαν την καθημερινοτητα μας, που ηδη ηταν ετοιμορροπη απ την δοκιμασια του κορονοϊου.Μπορουμε να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε τη σκέψη μας από τον βρωμικο αυτο  καταιγισμό της επικαιρότητας που τη θολώνει που μας απελπίζει κι ας εστιάσουμε σε κάτι που θα μας ενώσει, σε κάτι που θα μας εμπνεύσει. Και είμαστε τυχεροί γιατί αυτό το κάτι υπάρχει γύρω μας,αυτό το κάτι υπάρχει μέσα μας. 

   


 




Ωραια μας κλεισανε στα σπιτια μας και γιναμε τεμπεληδες. Ομως λησμονησαμε πως Η Τεμπελιά Είναι Το Απαραίτητο Στάδιο Της Νοημοσύνης.  Αν κοιταξετε προσεκτικα γυρω σας, Δεν θα Δειτε Κανέναν Νοήμονα.. Που Να Μην Είναι Τεμπέλης. Η Τεμπελιά Σε Αναγκάζει Να Σκεφτείς Μιαν Άλλη Λύση Κι Όχι Να Κάνεις Δεκαπέντε Φορές Το Ίδιο Πράγμα.

Αν σας πουν τεμπέλη , ενώ οι αλλοι δεν είναι, είναι μια καλή αρχή. Ξερετε ποσο σημαντικό ειναι να κάθεσαι στον ηλιο, όταν όλοι  τρέχουν; Μην χανετε το κουραγιο , το χαμογελο και την πιστη σας. Οπως και να το κανουμε, ξερουμε ποιος κυβερνα τον κοσμο. 

Χαιρετε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου