alt










Ολοι μας θέλουμε Ένα γλυκό, μετα το φαγητο Γλυκό ναι αλλα Νηστίσιμο,και φυσικά όσο πιό υγιεινό γίνεται και ελαφρύ.Ας συνοδέψουμε λοιπόν τον essresso μας, μετά το φαγητό, με ένα γλυκό του κουταλιού, το καλύτερο.











alt









Aπο τα παλια χρόνια,  η μανούλα μου έφτιαχνε το πράσινο το στρογγυλό το νερατζάκι.Μέρες να το ξεπισκρίσει.Αν και έλεγε  οτι όλη η δύναμη του ήταν το πικράδι,οτι διαλύει τη περισευάμενη χολή και το οξύ στο στομάχι,και πόσο δίκηο είχε.Το ιδιο καλο ειναι και το ωριμο πλεον νεραντζι. Μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας.











alt







1 κιλό φλούδες 1,5 κιλό ζάχαρη 6 ποτήρια καθαρό,νερό χυμό από 1,5 λεμόνι Χ 2  




Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια ,σε αποχλωριομένο νερό, Κόβουμε τη φλούδα σε κάθετες φέτες. Παίρνουμε κλωστή και βελόνα και τα κάνουμε¨κολιέ¨.

Τα αφήνουμε μες την λεκάνη για 2-3 ώρες.Στη συνέχεια, τις βουλιάζουμε σε μια λεκάνη με αποχλωριωμένο νερό και πάλι , μαζι με το χυμό από 1 ½ λεμόνι και τις αφήνουμε μισή με μια ώρα για να τραβήξουν τις πολυφαινόλες του   λεμονιού,και για να αποκτήσουν σφικτή υφή . 

Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό μέχρι να έχουμε ένα σωστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα φρούτα, στραγγισμένα, στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 8-10 ώρες, 

Στο τέλος όλα μαζί τα βάζουμε να βράσουν προσέχοντας να μην μας δέσει υπερβολικά το σιρόπι.

Ορίστε λοιπόν Νεραντζάκι φλούδα, η πρότασή μας,το πιό καλό, εύκολο, χωνευτικό και λιγοτερο αμαρτωλό γλυκό.







alt