Αποτέλεσμα εικόνας για φασολάδα






Αποτέλεσμα εικόνας για φασολάδα





Η περioδος της Σαρακοστής, ειναι μια ευκαιρία να τα ξαναβάλλουμε κάτω όλα οσα μας ταλαιπωρούν και μας προβληματίζουν.Το τελευταίο πράμα που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι το φαγητό.Γι αυτό απλοποιούμε τις καταστάσεις. Αρκούμαστε σε ευκολες λύσεις, χωρίς περιπλοκότητες, και σταματάμε να παρακολουθoύμε τις διάφορες εκπομπες που μας παρουσιαζουν γευστικούς παραδείσους, ας μην ξεχνάμε πως, μεταφορικα, απ εναν τέτοιο παράδεισο ξεπέσαμε στην εδώ ταλαιπωρία μας,αφού παραπλανηθήκαμε απ τον μαέστρο της παραπληροφόρησης με ¨χαλί¨την μεταφορική βρώση του απαγορευμένου καρπού.





alt




Πολλοί απο μας νηστεύουνε και συχνά προβληματίζονται ως προς το φαγητό. Τί να φάνε Τα όσπρια είναι θαυμάσια όμως, έχουνε επιπτώσεις στο έντερο. όπως η παραδοσιακή φασολάδα,όμως δεν φτάνει.Εκτός απο τις καλές ελιές χρειάζεται και μια καλή σαλάτα. Μια τέτοια σαλάτα θα βρείτε πιο κάτω, που ξεφεύγει απ τα συνηθισμένα: Τα υλικά της πολλά και διάφορα.Εκπληξη ευχαριστη οι διάφοροι ξηροί καρποί, που νας χαρίζουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία, κυρίως σίδηρο, μαγνήσιο, χλωριο, καλιο, χαλκο σελήνιο.


 





2-3 ΦΎΛΛΑ ΜΑΡΟΎΛΙ .2 ΦΥΛΛΑ ¨ΣΑΛΑΤΑ¨ 2-3 ΚΛΑΡΆΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΡΙΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΓΚΟΥΪΝΙ 1 ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ 2-3 ΚΑΡΥΔΙΑ  2-3 ΑΜΥΓΔΑΛΑ  1 ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ  ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΛΑΔΙ. 




Αποτέλεσμα εικόνας για σαλατα




Αυτά είνα τα υλικά μας. Τώρα κόβουμε το μαρούλι Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφου αφαιρεσουμε το φυτρο του προσεκτικα.Τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια, τό ίδιο και τα φρούτα μας. Tο τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μπώλ με ένα περίεργο συνοθύλευμα ,κυκεώνα το έλεγαν παλιά, γεύσεων και ενέργειας. 




alt



Χτυπάμε σε ένα ποτήρι το λάδι μας με λίγο νερό και σε όσους αρέσει ένα κουταλάκι μουστάρδα dijon, και λίγο καυτερο μπουκοβο. Ta τελευταία, διεγείρουν μαγικά τους υποδοχείς των φυσικών μας ενδορφινών στον εγκέφαλο, προκαλώντας γρήγορα μαζί με την γευστική πληρότητα και ΚΟΡΕΣΜΟ.  Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μίγμα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε για λίγο να ησυχάσει. Την τρώμε με λίγο πλήρες ψωμάκι, φασόλια ξερά σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν ΑΝΑΜΕΣΑ στο γεύμα μας, προσθέσουμε και ένα κουταλάκι ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ  λιπαρό οξύ μακράς αλυσσίδας ανθρακα ω3,τότε έχουμε ένα απολύτως ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ γεύμα, όπου κυριαρχούν οι φυτικοι υδατάνθακες χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου, και τα υψηλης αξίας λίπη  ελαιόλαδο, αμυγδαλα, καρύδια),  και φυτικές πρωτεϊνες (φασόλια).  



alt





Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με οποιοδήποτε άλλο φαγητό, ή και , γιατί όχι ΜΟΝΗ ΤΗΣ.Θα ενθουσιαστείτε.





Αποτέλεσμα εικόνας για σαλατα