Kριτσανιστά κολοκυθάκια τηγανητά











Μια γευστική πανδαισία, με το κουρκούτι να αποτελεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ,το αλεύρωμα το δεύτερο και το αποτέλεσμα 
Υπεράνω κριτικής.

Πάμε για κολοκυθάκια τηγανητά.
Το ότι δεν είναι το ελαφρύτερο των μεζέδων μια και το τηγάνι είναι εξορισμένο απ το σπίτι μας,το γνωρίζουμε και απλά,κλείνουμε τα μάτια, χωρίς δεύτερες σκέψεις γιατί το αποτέλεσμα πραγματικά αποζημιώνει.










Αν σας αρέσουν και τα  onion rings δαχτυλίδια από κρεμμύδι, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία και θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εάν τώρα έχετε κι απ αυτά τα υπέροχα πλοκάμια χταποδιού στην κατάψυξή σας,κι έχετε μεριμνήστηγανητα κολοκυθακια, ει να τα αποψύξετεότε η γευστική πανδαισία θα σας απογειώσει  εννοείται με ουζάκι.









Ας πούμε πως θέλουμε να εντυπωσιάσουμε  
4-6 , καλούς μας φίλους για τους άλλους δεν θα σκάσουμε.














Θα χρειασθούν 4-5 κολοκύθια. και 150 γρ. αλεύρι 1 κουτάκι μπίρα 100 ml ελαιόλαδο 100 ml καλαμποκέλαιο  συμφωνώ παρασπονδία αλλά.






Αποτέλεσμα εικόνας για Αλάτι Θαλασσινο Χοντρό,







Αλάτι Θαλασσινο Χονδρό, που θα αλέσουμε εκείνη την ώρα νάναι φρεσκοκομμένο άλλη αίσθηση.Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε λεπτές εγκάρσιες, ή κάθετες φέτες πάχους 4-6 χιλιοστών  
Ξεπλενουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε με το μύλο. Τα αφήνουμε από μισή ώρα ως 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν, βασικό στοιχείο. 



Για το κουρκούτι: 

Ένα τέταρτο πριν φάμε, παίρνουμε 2 μεγάλα μπώλ. Στο πρώτο βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ρίχνοντας σιγά-σιγά  πάνω από μισό κουτάκι μπίρα, ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει ένας ελαφρά πηχτός χυλός.Στο δεύτερο μπώλ βάζουμε απλώς αλεύρι και λίγο αλάτι.

Το Tηγάνισμα κέντημα με υπομονη και προσοχή.
Βάζουμε τα 2 λάδια σε μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά. 
Μέχρι να κάψει, βουτάμε ένα -ένα τα κολοκυθάκια πρώτα στον χυλό να  πάρουν πάνω τους λίγο κουρκούτι και αμέσως μετά, στο αλεύρι στο δεύτερο μπώλ. 







alt







Τα ρίχνουμε ένα-ένα μέσα στο καυτό λάδι σε σειρά μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. 
Σε 3-4 λεπτά τα αναποδογυριζουμε με την ίδια τάξη και σε άλλα 2 λεπτά τα αποσύρουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας,με τη σειρά που τα τηγανίσαμε. 
Αν χρειαστεί λίγο ακόμη κουρκούτι,  συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο της μπίρας και λίγο απ' το αλεύρι.

Τα σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά αν και δεν θα μαλακώσουν για αρκετή ώρα. 


Τα συνοδεύουμε με τζατζίκι ή ακόμη καλύτερα με ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι,  φρέσκο δυόσμο με λίγολάδι, αλάτι είπαμε θαλασσινό απο μύλο και πιπέρι. 

Αν τώρα έχουμε, 2-3 πλοκάμια 
που έχουμε φροντίσει να ξεπαγώσουμε απ την προηγούμενη  
μαζί με ένα ουζάκι,απολαμβάνουμε εμείς κι οι πολύ καλοί φίλοι μας, ένα υπέροχο γεύμα βασικά, αλλά εκτάκτως , που λέει κι ο Ζάχος,  δείπνο, αρκεί μετά η κουβέντα μας να κρατήσει 1-2 ώρες.








Αποτέλεσμα εικόνας για χταπόδι






Δυο συμβουλές για το χταπόδι.
Το Πλένουμε , το σκουπίζουμε  και το αλείφουμε καλά με καλαμποκέλαιο.

Δεν το αλείφουμε με ελαιόλαδο γιατί γίνεται πιο "βαρύ" και η γεύση του αλλοιώνεται.
Το Αλατίζουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. 

Βάζουμε και ένα κλαράκι δεντρολίβανο ή δάφνη πάνω στο χταπόδι και  τυλίγουμε πολύ καλά  το αλουμινόχαρτο ώστε να μη βγαίνει ο ατμός κατα το ψήσιμο.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο ρομπότ για 1 ώρα και 1 τέταρτο, γυρίζοντας το αρκετές φορές.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το Κόβουμε σε κομματάκια, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι ή  λεμόνι είναι θέμα γούστου.Ποιός σας είπε οτι δεν απολαμβάνουμε τις συναντήσεις μας.Η μόνη διαφορά είναι ότι όλα τα παραπάνω τα αναλαμβάνει τότε ο καλός μας φίλος ο Βαγγελάκης, ο οποίος αντι για ούζο που δεν το πάει , πίνει τσικουδιά.

Ομως τσικουδιά με χταπόδι δεν πάει με τίποτα.


Χαιρετε.



Χταπόδι στην λαδόκολα | Συνταγές Mαγειρικής