Πρώτα απ όλα ,μα και πάνω απ όλα η μη ισορροπημένη διατροφή σε βασικά θρεπτικά στοιχεία, δηλαδή καλής ποιότητος πρωτεϊνη, κυρίως απο ψάρια και θαλασσινά, αλλά και πολλά χορταρικά, και λαχανικά και φρούτα αντανακλάται στην πνευματική υγεία, καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας, είτε με τη μορφή ψυχικών νοσημάτων, είτε προβληματικών συμπεριφορών, είτε νευρολογικών προβλημάτων.
Τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως ο εγκέφαλος, ως όργανο του σώματος, επηρεάζεται άμεσα από τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει, και η αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων με δραστικές αλλαγές στον τρόπο διατροφής,έχει δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι οι συμβατικές φαρμακευτικές αγωγές ή η ψυχοθεραπεία.
Εχει πλέον καταδειχτεί οτι στην εύθραυστη ισορροπία της περιεκτικότητας των τροφίμων σε: βιταμίνες, μέταλλα κα λίπος,
η οποία έχει ανατραπεί στην πάροδο των δεκαετιών, οφείλονται πλήθος απο αρρώστιες, μεταξύ των οποίων και πολλές ψυχολογικές.Αιτία: η βιομηχανοποίηση των καλλιεργειών και η ευρεία χρήση λιπασμάτων, που έχουν προκαλέσει αλλαγές στη σύσταση και στην ποσότητα του λίπους των ζώων εκτροφής.
Για παράδειγμα, τα κοτόπουλα πριν από 30 χρόνια παρουσίαζαν λίπος της τάξης του 2%, ενώ τώρα φτάνει το 22%.Επίσης, το λίπος τους είναι πιο φτωχό σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 ,που είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή, οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που περιλαμβάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση των κορεσμένων λιπών, δραματική μείωση της πρόσληψης λαχανικών και ψαριών κατά 75% απ' ότι πριν από 50 χρόνια ,δημιουργούν προβλήματα στις λειτουργικές διαδικασίες του εγκεφάλου.
Όλα αυτά συνδέονται με την εκδήλωση κατάθλιψης,προβλημάτων συγκέντρωσης, υπερκινητικότητας, ακόμα και σχιζοφρένειας και Αλτσχάιμερ
Ειδικότερα Η κατάθλιψη , συνδέεται με χαμηλή κατανάλωση ψαριών που είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Η σχιζοφρένια , συνδέεται με χαμηλά επίπεδα πολυακόερεστων λιπαρών οξέων Για τοΑλτσχάιμερ , έρευνες έχουν καταδείξει ότι διατροφή πλούσια σε λαχανικά ,αλλά και σε λιπαρά ψάρια, θωρακίζει από τη νόσο . Η υπερκινητικότητα διαταραχή που ταλαιπωρεί συνήθως τα παιδιά σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου και λιπαρών οξέων Ω3. Ο κόσμος πρέπει να υιοθετήσει μια πιο υγιεινή διατροφή με ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά, τα φρούτα το ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς να φοβάται τον μύθο της χοληστερίνης που όλα είναι άριστα. για τον εγκέφαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου