alt


 Η πραγματική αγάπη, μοιαζει στα συμπτώματα με τα αυτοάνοσα. Ερχεται ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση,χωρίς κανένα σύμπτωμα και καταλαμβάνει τον άτυχο-τυχερό τον γεμίζει χαρμολύπη ,γίνεται καθεστώς,καταδυναστεύει τον ευτυχή ,ατυχή  εραστή,και δεν φεύγει με κανένα φάρμακο.Ουτε με κορτιζόνη,ούτε με ιχθυέλαια,ούτε με οπιουχα.Πεθαίνει παρέα με τον ξενιστή της και περνάει σε μιαν άλλη διάσταση.Εάν είμαστε ικανοί να την κρατήσουμε στη ψυχή μας, αρχικά, και μετά στην καρδιά μας,μεταμορφωνεται σε  Αγάπη για την όντως Ζωή,την Οδό,που οδηγεί στην την μία και Μόνη Αλήθεια.




Αποτέλεσμα εικόνας για πραγματική αγάπη,



Τότε, και μόνο τότε, Αυτό το άγνωστο, και θεωρητικά ανιατό σχήμα της αγάπης,οδηγεί στην αθανασία,και αιτία της είναι ένα άλλο προσωπο ,εκείνο του/της αγαπημένου/αγαπημένης, και μέσω αυτών οδηγούμεθα, αν ευτυχήσωμε σε μια τέτοια κατάληξη,την αγάπη που δεν ζητά ανταπόδοση.
Η Αλεξάνδρα, επιμένει,οτι η αγάπη, υπάρχει μέσα μας σαν στοιχείο της κυτταρικής μας μνήμης.Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή μας με ένα ,φαινομενικά ,υποκατάστατο τρόπο, που είναι η έλξη μας πρός ένα άλλο πρόσωπο, και μαζί μ αυτό, με κόπο και δάκρυα, και αγώνα, κατορθώνουμε, αν είναι ευλογημένο ( τυχερό λέει ο λαός ) Να βρούμε την όντως Αγάπη που δεν ζητεί τα εαυτής, και χαρίζει στον άνθρωπο την ΙΑΣΗ. που τόσο ποθούσε και αναζητούσε σ όλη του τη ζωή  ( Αλεξάνδρα )


alt



Τωρα ,σχετικά με τα υπόλοιπα  αυτοάνοσα,που  μας καταλαμβάνουν,χωρίς υποκείμενη ,άμεσα αιτία.Ετσι ξαφνικά απο τύχη ,Παρηγορούμεθα πιστευοντας οτι η κληρονομικότητα, τα γονίδια, το παντοδύναμο περιβάλον, το πάνδημο άγχος κλπ εχουν μερίδιο στην νοσογένεια μας.Ομως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ τα άγνωστα αυτά νοσήματα
Μια διαφορετικής υφής αιτία.Αν τη χαράξουμε στο κείμενο αυτό, είναι πολλοί που θα χαμογελάσουν.   
Οι περισσότεροι θα το προσπεράσουν, και θα το ξεχάσουν, μια και σε κείνους δεν χτύπησε το καμπανάκι .Οσοι ομως άκουσαν απ τον γιατρό τους τη λέξη¨απομυελίνωση¨ ή καταστροφή των ελύτρων μυελίνης,καλύτερα να μην το ψάξουν στο διαδίκτυο.
Ας είναι.Όλοι έχουμε ακούσει γι αυτα.



alt



Αξιωμα:

Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για ποιό λόγο ο ίδιος ο αμυντικός μηχανισμός μας  επιτίθεται στα δικά του κύτταρα Αυτό συμβαίνει σχεδόν για όλα τα αυτοανοσα νοσήματα Εικαζουμε.Υποθετουμε Τούτο Ή Το Άλλο,Και Επειδή Δεν Γνωρίζουμε,και δεν μπορούμε να μάθουμε
Επιχειρούμε Να Καταστειλουμε 
Συμπτωματα μια και η αιτία μας διαφεύγει,



alt


Με Πρώτο Και Φοβερώτερο Τον Πονο.
Μοιάζουμε έτσι με το σκυλί, που δαγκώνει την πέτρα που του πετάμε, αντί να επιτεθεί σ εμάς.Ο πόνος είναι το αποτελεσμα κι όχι η αιτία.


  

alt


Θεραπεία; Συμπτωματική. Τίποτα άλλο. Να μην υποφέρεις. Να μην πονάς, υπερβολικά.Θα έχεις έναν γλυκό, υποφερτό πόνο,να σου θυμίζει την φλεγμονη.




alt
              


 γιατί τελικά η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή των αρθρώσεων.
Μας το υπογραμμίζει η κατάληξη-ιτιδα. :οπως λέμε : φαρυγγίτιδα , δερματίτιδααγγειϊτιδα, κλπ.Αν μείνουμε στο γεγονός , θα χάσουμε το καράβι. Δηλαδή τί θα μπορούσε να ήταν η αιτία εκτός φυσικά απ την κληρονομικότητα, που δεν την συζητάμε,που εμείς εγκαταστήσαμε αρθρίτιδα;

Λίγη ιστορία.Πρίν είκοσι χρόνια ανακαλύψαμε κάποιες ουσίες που προήγαγαν φλεγμονή.Τις ονόμασαν προσταγλαδίνεςγιατί ο προστάτης ήταν το σημείο που πρωτοαναγνωρίσθηκαν. 
Οχι και τόσο τυχαίο, μια και τον προστάτη μας τον ταλαιπωρούμε βάναυσα νομίζοντας οτι δεν θα μας κρατήσει κακία, οταν θα βαδίζουμε την 6η δεκαετία της ζωής μας Τότε που αρχίζουν τα προβλήματα με τη δυσουρία, νυκτοουρία κλπ.


alt



Στη συνέχεια, μάθαμε και τα λευκοτριενια
Με τη μελέτη αυτών των δύο κυρίων παραγόντων φλεγμονής, αρχίσαμε να κατανοούμε πώς ωρισμένες τροφες ,
επηρέαζαν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού μας, όπως είναι 
η αρθριτιδα και το άσθμα.Είδαμε , έκπληκτοι, γιατί η έκπληξη ακολουθεί πάντα και τη πιο απλή ιατρική ανακαλυψη, ότι οι εσκιμώοι που κατανάλωναν αποκλειστικά ψάρια λιπαραδεν ανέπτυσαν ποτέ φλεγμονές των  αρθρώσεων.Μήπως οι υπερβολικοί υδατάνθρακες, 





alt




( δεν είναι λιγουρευτικά τα ψωμιά;) 
προάγουν φλεγμονή; Για χρόνια , ο ιατρικός κόσμος το έψαχνε , για να καταλήξει, με την βοήθεια φωτισμένων ερευνητών, που δεν αρέσκονται στις εύκολες λύσεις , να αναγκασθεί να παραδεχτεί ότι:



alt




ΙΣΩΣ το ιχθυέλαιο (λάδι της σάρκας των λιπαρών ψαριών) να βοηθούσε σ αυτό, με κάποια στοιχεία ( τα Ω3 λιπαρα οξέα) που αυτό περιέχει, και που απέτρεπαν, με κάποιο τρόπο, την φλεγμονή.Και ποιά ήταν αυτά τα στοιχεία το μάθαμε λίγο αργότερα όταν οι επιστήμονες ( πάλι έκπληκτοι) έφεραν στο φώς το Εικοσιπεντανοϊκο Οξυ,( ΕΡΑ) Και Το Δοκοσαεξανοϊκό Οξύ, (DHAδύο λιπαρα οξέα μακράς αλυσσίδας άνθρακα ,απολυτως απαραιτητα για τις κυτταρικές διεργασίες, τα οποία έπαιρναν σε μεγάλες ποσότητες οι εσκιμώοι, και σε ελάχιστες, οι κατα τα άλλα, καλοζωϊσμένοι αμερικανοί.



 alt


Τελικά όλοι είδαν οτι τόσο οι προσταγλαδίνες όσο και τα λευκοτριένια, παράγονταν απο την διάσπαση ενός άλλου λιπαρού οξέος μακράς αλυσσίδας του αραχιδονικου οξεος.



alt




Εχετε σκεφθεί ποτέ, πόση ζάχαρη έχει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης; 



alt









Ας έρθουμε στην ουσία:
Ηκατανάλωση κόκκινου κρέατος, και φυτικών λιπαρών αραβοσιτέλαιοηλιέλαιο,σογελαιοαραχιδέλαιο,)με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω6 λιπαρά οξέα, προκαλούν την παραγωγή περισσότερου αραχιδονικου, απ αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα την δημιουργία λευκοτριενίων που προκαλούν την φλεγμονή.



alt



Απέναντι σ αυτά βλέπουμε ότι η κατανάλωση ψαριών λιπαρών, όπως είναι η σαρδέλλα, ο γαύρος, το σκουμπρί, ο σολωμός, κλπ, και συμπληρωματικάη λήψη ιχθυελαίου σε μεγάλες ποσότητες, ρυθμίζουν την παραγωγή των προσταγλαδινών,απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης των λευκοτριενίων, που σε βάθος χρόνου καταστρέφουν τους ιστούς και εγκαθιστούν φλεγμονή.Ισως τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά.Ισως όμως και να είναι.Η απόφαση είναι δική μας.



alt



Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας, και τρώμε άφθονο ψάρι.Μην ξεχνάμε οτι τον μακρινό πρόγονό μας, έσωσαν  τα θαλασσινά τότε 40.000 χρόνια πρίν στην μακρυνή κοιλάδα Rift .Ο ψευδάργυρος και τα πολύτιμα λιπαρά οξέα μακράς αλυσσίδας,του χάρισαν σε σύντομο διαστημα έναν νεο-εγκεφαλο, που τον μετέτρεψε, απ τον ημι-ηλίθιο Νεάντερνταλ στον homo sapiens, που λίγο διαφέρει απο εμάς.
Ας το σκεφθούμε λίγο, πριν αποφασίσουμε μια σωτήρια  αγωγή για μείωση της χοληστερίνης μας .
Συμβουλή της Αλεξάνδρας: Ακούτε κλασσική μουσική κυρίως αν δεν την καταλαβαίνετε ούτε τα λόγια ,μόνο την φωνή,τους ήχους .τον παλμό ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ.Ο ρώσσος , διάσημος, βαρύτονος, θα σας απογειώσει