alt





· 



Αποτέλεσμα εικόνας για αυγα βραστα



Ενας κρόκος αυγού περιέχει 30 mg /100g λουτεΐνης και 25mg / 100g ζεαξανθίνης.  Ετσι η προσθήκη ενός αυγού την ημέρα στη διατροφή, αυξάνει τα επίπεδα της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης  δραματικά, με αντίστοιχα ευεργετικά αποτελέσματα για τα μάτια μας.Ολα αυτά τα λέει  μελέτη του Wisconsin Medical School που διεξήχθη σε 3.684 άτομα μέσα σε 10 χρόνια.   Ετσι λοιπόν βρέθηκε οτι: το σώμα κεφαλοποιεί την λουτεΐνη και ζεαξανθίνη καλύτερα,όταν οι ουσίες αυτές παρέχονται από τα αυγά και όχι από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που είναι:το σπανάκι και το μπρόκολο.





alt

 Είναι γνωστό ότι η λουτεΐνη προστατεύει τα ματια μας και φιλτράρει το φως που φτάνει στα μάτια μας.  Επι πλέον, όσοι προσλαμβάνουν αυξημένες ποσότητες λουτεΐνης, Απομακρύνουν Τον Κίνδυνο Του ΚαταρράκτηΜέχρι τώρα τα αυγά ήταν κόκκινο πανί για τους απανταχού γενικούς γιατρούς, που μας τρομοκρατούσαν με τον χάρτινο μπαμπούλα της χοληστερίνης.Τώρα πλέον, χαμηλώνουν το βλέμμα , όταν τους ρωτάμε, και ψιθυρίζουν οτι μπορούμε να τρώμε και κανενα αυγό 2-3 φορές την εβδομάδα.Ετσι λοιπόν, μια και ξέρουμε πως:

  
Αποτέλεσμα εικόνας για αυγα βραστα

Το αυγό είναι ένα από από μόνο του μια πλήρης, αφομοιώσιμη, εύκολη, και νόστιμη πηγή πρωτεϊνης.Εχει υψηλή θρεπτική αξία επειδή, παρέχει το 12% της καθημερινής ανάγκης ενός οργανισμού σε πρωτεΐνη, από το 40% του συνόλου που χρειάζεται) όπως και:·   Βιταμίνη Α, B6,   B12,    Σίδηρο,  Φώσφορο Και   Ψευδάργυρο.


Αποτέλεσμα εικόνας για αυγα βραστα


Η ποιότητα της πρωτεΐνης των αυγών είναι πολύ υψηλή και χρησιμοποιείται, ως μέτρο σύγκρισης της ποιότητας της πρωτεΐνης άλλων τροφών.Όλα τα σημαντικά αμινοξέα, βρίσκονται σε ένα αυγό στις σωστές αναλογίες για τις ανάγκες του οργανισμού. Τα δύο τρίτα του λίπους σε ένα αυγό είναι  ακόρεστα. Αυτά τα λίπη βοηθούν το σώμα να απορροφήσει τις σημαντικές και σπάνιες στη πηγή τους βιταμίνες Α, D, Ε και Κ. Σημειώστε οτι Το αυγό τρώγεται με πολλούς τρόπους και τι πιό σπουδαίο.
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,
 αρκεί να μην το συνοδεύουμε με ψωμιά, φρυγανιές, αλάτι, τυριά, σαλάμια, ζαμπόν, κλπ.

      
Αποτέλεσμα εικόνας για αυγα βραστα


H λέκιθος, που είναι ο κροκος ,απ όπου βγαίνει και η γνωστή λεκιθίνη που την παίρνουμε απο την σόγια και ποτέ δεν κατάλαβα γιατι απ την σόγια κι όχι απ το αυγό, μια και είναι ο κατ εξ εξοχήν γαλακτοματοποιητής, είναι μια άριστη πηγή χολίνης, που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία.Είναι απαραίτητη για  το σχηματισμό του εγκεφαλικού ιστού του και της μνήμης και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.   Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο πρόσφατα (;) αναγνωρισμένες ουσίες που ανέβασαν τα αυγά στην κατηγορία των λεγομένων 'λειτουργικών τροφίμων', και παρέχουν ιδιαίτερα οφέλη στον οργανισμό, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά.  
Η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη αποδεδειγμένα πλέον μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς(AMD), μια από τις κύριες αιτίες απώλειας όρασης, σε ανθρώπους άνω των 65. Επιπλέον, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που πάει παρέα με τη γήρανση.
Και κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε:



Αποτέλεσμα εικόνας για αυγα βραστα

Για να χάσουμε βάρος, τρώμε αυγά, με τη σωστή αναλογία  υδατανθράκων,όπως και ακορέστου λίπους( 40-30-30% Πρωτεϊνη, Υδατάνθρακας, Λίπος) Κάτι που μπορεί να σταθεροποιήσει την περιεκτικότητα Της Γλυκόζης, Αλλά Και Της Σπουδαίας, Αν Και Παραμελημένης Ινσουλίνης,Όπως Και Της Γλυκοζυλιωμμένης Αιμοσφαιρίνης Στο Αίμα .Επι τέλους , ο επιστημονικός κόσμος συμφώνησε οτι:
Η κατανάλωση αυγών είναι ευεργετική για όλες τις ηλικιακές ομάδες και έπαψε να ισχυρίζεται με έπαρση , οτι τα αυγά είναι ΜΟΝΟ για τα παιδιά.
       
alt



Πηγή: iatronet.gr