alt



Αρκετοι φίλοι με ρωτάνε τί τρώω. Δεν τόχω κρύψει οτι προτιμώ το ψάρι,μαγειρεμένο με τον πιο υγιεινό κι απλό τρόποστον ατμό.Ομως κάποιες ξεχωριστές μέρες, ξεφεύγω λίγο.Τότε μ αρέσει να γυρίζω στην παράδοση, που θέλει τον αμνό. Να Λοιπόν Μια Συνταγή, εξαιρετικά απλή και γρήγορη, και το κυριώτερο γευστικη χωρίς πολλές τύψεις.
 alt


Ενα μπουτάκι αρνιου στη λαδόκολα.Το κόστος είναι χαμηλό,  και μπορούν να χορτάσουν 4 ανθρωποι. Σα Να Να Λέμε Μια Οικογένεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1 μπούτι αρνιού, κομμένο σε μερίδες


1 μπούτι αρνιού, κομμένο σε μερίδες 1,2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες, ή και και μακρόστενα 2-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες δίνει φοβερό άρωμα 1-3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες ,λάδι, κατα βούληση.Θαλασσινό, χονδρό αλάτι και αρκετό πιπέρι χονδροαλεσμένο απ εσάς, 



alt

όπως και για τους πιό τολμηρούς, μπουκοβο, εξαιρετικά καυτερό που δίνει μια εξωτική νότα στο ψητό.

Σχετική εικόνα

Ομως καίει θανατερά.Μια λαδόκολα για φούρνο ειδική και  Αλουμινόχαρτο  Τοποθετούμε Επάνω Στην Λαδόκολλα Το Μπουτάκι.   

    alt

Ρίχνουμε με προσοχή το χονδρό αλάτι, έτσι ώστε να πάει παντού, όπως και το χονδροαλεσμένο πιπέρι.Μετά με αγάπη και χωρίς μορφασμούς, πασπαλίζουμε τη ¨φωτιά¨ το καυτερο μπουκοβο, κι αμέσως φροντίζουμε να πλύνουμε καλά τα χέρια.Αν παρ ελπίδα ακουμπήσουμε βλενογόνο, θα καταλάβουμε τί σημαίνει καυτερό και στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.Τυλίγουμε προσεχτικά την λαδόκολλα έτσι ώστε να μην ξεχειλίσουν τα υγρά κατά το ψήσιμο.
Παίρνουμε το αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε καλά τοποθετούμε την λαδόκολλα με το κρέας.Βάζουμε προσεκτικά το έδεσμα σε ταψί,και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο.
Ανάλογα με το φούρνο μας, θα πάρει γύρω στις 2 ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1 μπούτι αρνιού, κομμένο σε μερίδες

Το αποτέλεσμα είναι απίθανο.
Μην το ρεζιλέψετε συνοδεύοντάς το με πατάτες, μακαρόνια, ή οτιδήποτε σχετικό είναι κρίμα.Μόνο μια σαλάτα εποχής, κι ένα κόκκινο κρασί. Ας πούμε μια ¨Νεμέα¨ του 2003, θα το συνοδεύσει ιδανικά.

alt