Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΕΜΕΙΣ….ΤΟ¨ΜΕΓΑ ΤΡΑΥΜΑ¨..



alt


Καποτε, ήταν ενας ασκητής, πολύ αυστηρος με τον εαυτό του έτρωγε μόνο χόρτα.Ετσι καποια στιγμη, είπε στον Θεό,επειδή περίμενε ότι μ αυτά που κάνει ο παράδεισος να είναι δικός του.Δείξε μου Θεέ, που θα είμαι μετά.. θάνατον.Και το βράδυ είδε στον ύπνο του ένα λιβάδι.Εκεί ήταν ένας γάιδαρος που  έτρωγε χόρτα κι η απάντηση που πήρε Τι Παραπάνω Κάνεις Από .Έναν Γάιδαρο; Κι Εκείνος Τρώει χόρτα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Κι Εκείνος Τρώει χόρτα..

Όποιος πιστεύει ότι κάνει το καθήκον του,εις το ακέραιο, βρίσκεται σε πλάνη.Ο Χριστιανισμός,είναι μια ¨επανάσταση¨ που δεν σταματάει ποτέ.

alt


Τελικα ο Χριστος δεν ηρθε σαν καποιος αρχηγός μιας νεας θρησκειαςαλλα για να θεραπευσει τον¨τραυματισμενο¨ανθρωπο Ζητουσε απ αυτόν (τον¨τραυματισμενο¨ανθρωπο) πίστη και μονο.Στον εαυτό του κι όχι στον Ιδιο.Ει δυνασαι πιστευσαι ελεγε, ο Χριστός.Εάν απλά μπορεις να πιστευσεις Εσυ πίστευε και θα γινεις καλά.


alt


Πάνω σ αυτό το ¨πλάνο¨, ο Χριστός, σαν Θεός, συγχωρούσε τις αμαρτίες του ¨παραλυτικού¨,κι επειδή ηθελε να δειξει πως οι αμαρτίες ηταν το σπουδαιότερο, εν συνεχεια τον έκανε καλα και σωματικά 
Πάμε ομως να δουμε τι ακριβως μπορει να κανει η απλή, χωρις καμμια ιδιαιτεροτητα πίστη ( γενικά) στον συγχρονο, πονεμενο, ταλαιπωρημενο απ τα πάθη του, ¨αρρωστο¨εν δυναμει ανθρωπο.



Αποτέλεσμα εικόνας για placebo φαινομενο


Και ποιος δεν έχει ακουσει για το φαινομενο placebo ,ηχει παραξενα στ αυτιά μας,γιατί εχουμε συνηθισει να το θεωρούμε σαν κάτι το ψευτικο,το μη επιστημονικο, το απατηλό, γιατί δεν στηρίζεται στην δεδομενη, σταθερή, ρεαλιστική σχεση αιτιου αποτελέσματος Ολοι ξερουμε πλεον πως Tο 70% όλων των ασθενειών μας οφειλεται στις αρνητικες σκεψεις μας και στο συναισθηματικο στρες .Δηλαδη σ αυτο που ονομαζουμε ¨ψυχοσωματική επιβαρυνση¨,
Μερικές φορές, ένα χρόνιο στρες είναι ικανο να δημιουργησει εναν διαβήτη ή μια καρδιακή νόσο, όπως και μια απλη, ή παροξυσμικη κολπικη μαρμαρυγη, για να μην αναφέρουμε την μείωση της παραγωγικότητας,και κυριως την έλλειψη ευτυχίας. Μονοδρομος η δημιουργια ¨θετικων¨ σκεψεων,απ τις οποιες απουσιαζουν οι τοξικες αρνητικες επιροες.Η σύγχρονη ιατρική, ασχολείται, ατυχως, με τα συμπτωματα των σωματικών-ψυχικων ασθενειών. Ετσι η ασθένεια επιστρέφει, μια κι η αιτία της δεν εχει θεραπευθει ποτε. Αυτό είναι το μυστικο για την υγεία Οι ίδιες οι σκέψεις μας μπορούν να μας θεραπεύσουν.Και για να το απλοποιησουμε λιγο, όχι ακριβως οι σκεψεις αλλα η πίστη μας στο γεγονος πως εμεις οι ιδιοι ειμαστε η αιτια τοσο της αρρωστιας, οσο και της ιασης μας.Οσοι τωρα κάνουν συνεχως, αρνητικές σκέψεις για τα γηρατειά, κι είναι πολλοι ¨θετουν υποψηφιοτητα¨για Αλτσχάιμερ. 


alt

Η σμίκρυνση του ιππόκαμπου, συνιστά ¨δείκτη¨  για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η συσχέτιση αρνητικής ψυχολογίας για τα γηρατειά και μεγέθους ιππόκαμπου, εχει πλεον  επιβεβαιωθει.



alt


Οι εγκέφαλοι ανθρώπων, που στο παρελθόν,είχαν εμφανίσει.μεγαλύτερο άγχος για τα γηρατειά, εμφάνιζαν επίσης μεγαλύτερες πλάκες β αμυλοειδούς, δείκτη-αιτιας, για τη νόσο Αλτσχάιμερ Ανθρωποι που κατανικούν τις αρνητικές αντιλήψεις για τα γηρατειά,έχουν αυξημένες πιθανότητες Είτε Να Αποφύγουν Το Αλτσχάιμερ,Είτε Αυτό Να Εξελιχθεί Με Πιο Αργό Ρυθμό. Το αγχος που γεννούν οι αρνητικές πεποιθήσεις της κοινωνίας για τα γηρατειά, εσωτερικεύεται από τους ανθρώπους και μπορεί να έχει ως συνέπεια παθολογικές μεταβολές στον εγκέφαλό τους. 
Χαιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου