Αποτέλεσμα εικόνας για Κάλβιν Κούλιτζ,












Ο Αμερικανός πρόεδρος  Κάλβιν Κούλιτζ, 30ος πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε μαζί με τη γυναίκα του μια κρατική φάρμα. 
Το προεδρικό ζεύγος ξεναγηθηκε χωριστά, με μια μικρή χρονική διαφορά. 
Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι, ρώτησε τον ξεναγό, Αν Ο Κόκορας Εκτελεί Τα Καθήκοντά Του Καθημερινά. Πολλές φορές την ημέρα, Κυρία, ήταν η απάντηση του ξεναγού. 
Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ, είπε Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Σε λίγο πέρασε κι ο Πρόεδρος από το ίδιο σημείο, και ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε:  
Με την ίδια κότα κάθε φορά; 
Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, Κύριε, απάντησε ο ξεναγός.
Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κούλιτζ, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ετσι βαπτίστηκε Φαινόμενο Κούλιτζ η πολυγαμική τάση των ανδρών, που αναζητούν πολλαπλές ερωτικές συντρόφους , προκειμένου να διασπείρουν κατα το δυνατόν σε ευρύτερο αριθμό θηλυκών τα γονίδια τους. Γενικά.
Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι αν και παντρεμένοι με τις πιο όμορφες γυναίκες.












Πρόσφατα το σούπερ μοντέλο Κρίστι Μπρίνκλεϊ, χώρισε τον άπιστο άνδρα της, που την απάτησε με μια εντελώς άσημη, αλλά και ασχημη 18χρονη πωλήτρια.
Κάτι παρόμοιο συνέβη πριν χρόνια και με τον εξ ίσου διάσημο Χιου Γκραντ.




alt



Ορισμένοι είπαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός για να απατήσει μια από τις πιο πλούσιες και σέξι γυναίκες της Αμερικής.

Όμως, πρόκειται απλώς για το φαινόμενο Κούλιτζ.Το φαινόμενο Κούλιτζ παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950.
 
Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 4-5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο, και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. 
Σταδιακά βέβαια, η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες, εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα διαθεσιμότητας. 

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος.

Άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά.
Το αρσενικό ποντίκι θυμόταν ποια θηλυκά είχε εξυπηρετήσει και τα απέφευγε συστηματικά. 
Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα το αρσενικά ποντίκια έκαναν σεξ 
μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά.







Αποτέλεσμα εικόνας για Κάλβιν Κούλιτζ,




Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το αρσενικό Να Αποφεύγει Τα Θηλυκά Με Τα Οποία Έχει Ήδη Κάνει Σεξ, Και Να Αναζητά Καινούργια Ισχύει Σε Πολλά Είδη Ζώων, όπως Φίδια, Ακρίδες, Κριάρια, Ταύρους 
.
Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο Κούλιτζ εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά.

Φυσικά απ το εν λόγω φαινόμενο δεν εξαιρείται ο άνθρωπος μέχρι τις μέρες μας. 

Οχι όλοι φυσικά.Αυτοί , οι οποίοι έρμαια των ζωωδών προ-Αδαμικών καταβολών τουςτις οποίες είτε αρνούνται είτε αδυνατούν να τιθασεύσουν, πορεύονται ταλαιπωρούμενοι και ταλαιπωρούντες ,ατυχείς συζύγους, που ρομαντικά πιστεύουν οτι υπήρξαν και θα παραμείνουν αιώνια δεμενοι με τον άνδρα της ζωής τους.

Η στρατηγική αυτή , ρυθμίζεται υποσυνείδητα, από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου, 
Το Μετεχμιακο (Λιμπικό) Σύστημα, 
Όπου Ανήκει και Ο Υποθάλαμος, Ο Οποίος Συμμετέχει Σε Πολλές Βασικές Λειτουργίες,  

Όπως Είναι Ο Έλεγχος Της Πείνας, Της Δίψας, Του Ύπνου, Της Θερμοκρασίας, Του Σεξ, Της Μνήμης Και Των Συναισθημάτων.

Ο συγκεκριμένος.. άνδρας, ακόμα και αν είναι ευχαριστημένος με την νόμιμη- μόνιμη σχέση του, έρχεται μια στιγμη που θα εκδηλώσει την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι που πολλές φορές ανατρέχει στο απώτερο παρελθόν, εξ ου και τα διάφορα, παλιά και νεώτερα άσματα. 

Αντίθετα, οι γυναίκες, είναι πιο δεκτικές στο να έχουν σχέσεις με τον ίδιο άνδρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για ολόκληρη τη ζωή τους. 
Όμως στον άντρα παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της τεστοστερόνης, όταν ο ερωτικός σύντροφος παραμένει ο ίδιος επί μακρόν. 
Αυτός είναι ο λόγος που η επιθυμία του άντρα για σεξ στη διάρκεια του γάμου πέφτει σημαντικά , ενώ της γυναίκας παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η σχέση με την ίδια γυναίκα, μετά από μια χρονική περίοδο, δεν προκαλεί στον άνδρα σημαντική έκκριση ντοπαμίνης .

Ύστερα από μερικά χρόνια γάμου, η ντοπαμίνη μπορεί να ανέβει σημαντικά μόνον όταν ο άντρας βρει καινούργια γυναίκα,κι ας είναι λιγότερο εμφανίσιμη, ή αξιόλογη σε προσμετρήσιμα προσόντα από τη σύζυγο.

Συχνά μάλιστα, όταν η σύζυγος ανακαλύψει με ποια γυναίκα την απατά (απατούσε) ο άντρας της. Δυσκολεύεται να πιστέψει ότι είναι τόσο κακόγουστος.







Αποτέλεσμα εικόνας για Κάλβιν Κούλιτζ,







Βέβαια, η επιθυμία για ανανέωση γενικά, κι όχι μόνο σε μια μακροχρόνια, και αδιατάρακτη σχέση, υπάρχει στον ανθρωπο του οποίου τα ενδιαφεροντα περιορίζονται σε καθαρα βιολογικούς στόχους, σε ολόκληρο το εύρος της συγκεκριμένης αυτής ζωής.

Αλλωστε το παρατηρούμε με την ακόρεστη επιθυμα για ταξίδια, διασκεδάσεις, εξόδους,  αλλαγή παραστάσεων, συναναστροφών και αναφέρεται στην ψυχολογία με τον όρο ¨νεοφιλία¨  που είναι  η νοοτροπία των ανθρώπων εκείνων που πραγματικά είναι κουρασμένοι, δεν αισθάνονται κανένα νόημα από τον τρόπο που ζούν, δεν χαίρονται την ζωή και την κοινωνία, και γι' αυτόν τον λόγο Συνεχώς Προσφεύγουν Σε Κάτι Καινούριο, 

Μήπως Τυχόν Και Ικανοποιηθή Αυτή 
Η Απάθεια Και Η Αδιαφορία Για Την Ζωή Πραγματικά, τίποτα δεν καθαρίζει περισσότερο το μυαλό από το καινούργιο.

Όλοι θέλουμε να κάνουμε ταξίδια, οι γυναίκες αρέσκονται ιδιαίτερα να αλλάζουν την εμφάνισή τους τα παιδιά θέλουν καινούργια παιγνίδια    
 
Έτσι και ο άνδρας, Ως Μεγάλο Παιδί, Νιώθει Έντονα Την Επιθυμία Για Αλλαγή Ερωτικού Συντρόφου .
Ρυθμισμένος Από Το Φαινόμενο Κούλιτζ Το Οποίο Μπορεί Να Διαλύσει Ακόμα Και Τον Καλύτερο Γάμο.

Εκτός και αν ο άνδρας έχει λύσει τον κάβο και το ¨σκάφος της ζωής του¨ κινείται ελεύθερο απο πάθη στο πέλαγο της πνευματικής καταξίωσης, όπου η διασπορά των γονιδίων, έχει προ πολλού δώσει τη θέση της 

στην αγάπη ήτις ού ζητεί τα εαυτής.

Χαιρετε.