Αποτέλεσμα εικόνας για Ιδρώτας








Θυμάμαι η γιαγιά μου, αλλά και τον Γ.Δ. λαμπρό Δάσκαλο της ιατρικής, που έλεγε. Οταν ιδρώνεις, κάνοντας ένα δύσκολο άθλημα, άφησε για λίγη ώρα τον ιδρωτα να μείνει στο σώμα σου.
Κι ακόμα καλύτερα να φοράς ένα σιγκούνι  μάλλινη πλεκτή φανέλλα, που φοράνε οι ορεσίβιοι .
Θα είναι ένα περίεργο, ισως όχι και το πιο ευχάριστο, ¨κατάπλασμα¨, που θα σε θεραπεύσει απο πολλές αρρώστιες.
















Ο Ιδρώτας είναι ένα ιδιαίτερο, δύσοσμο όχι τυχαία, μια και περιέχει πλήθος νεκρών βακτηριδίων φάρμακο.
Και συνέχιζε ο μακαριστος Ιατρός.

Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, όμως τα βακτηρίδια που βρίσκαμε στον ιδρώτα ήταν ¨εντελώς νεκρά¨γι αυτό άλλωστε και μύριζαν άσχημα μιας κι αποσυνθέτονταν.

Αρα απ τη δεκαετία του 60 οι πραγματικοί επιστήμονες γνώριζαν οτι κάτι μέσα στον ιδρώτα μας,είχε αντι-μικροβιακές ιδιότητες.

Αυτό το κάτι προσδιόρισαν σύγχρονοι ερευνητές.Ετσι λοιπον.Ένα αντιβιοτικό από τον ίδιο τον ιδρώτα θα μπορούσε να εξοντώσει τα ανθεκτικά βακτηρίδια και τα θανατηφόρα στελέχη τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.











Τo πεπτίδιο δερμισίνη που παράγεται στο αλατούχο και σχετικά όξινο περιβάλλον του ιδρώτα, έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις κυτταρικές μεμβράνες των επικίνδυνων μικροβίων καταστρέφοντάς τα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα αντιβιοτικά δεν είναι τα μόνα διαθέσιμα όπλα μας 

Το ίδιο μας το σώμα παράγει αποτελεσματικές ουσίες που εξουδετερώνουν τα μικρόβια γενικώς,   βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς















Τα αντιμικροβιακά πεπτίδια του ιδρώτα, όπως η δερμισίνη, θεωρούνται πλέον πιο αποτελεσματικά από τα καθιερωμένα αντιβιοτικά ,επειδή τα μικρόβια δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν γρήγορα αντίσταση σ αυτά Ερευνητές Ανακάλυψαν ότι η δερμισίνη είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης ,και του εξαιρετικά ανθεκτικού χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου, υπεύθυνου για σοβαρότατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αντιμικροβιακά πεπτίδια του οργανισμού όπως η δερμισίνη μπορούν να αποτελέσουν τη νέα γενιά αντιβιοτικών.

Πάλι καλά, χρειάστηκαν μόλις 50 χρόνια για να ανατρέψουμε άλλον έναν μύθο, αυτόν του τρόμου μας για το κατα πόσον θα πρέπει να φοβόμαστε τον ιδρώτα και τα κρυολογήματα.

Φυσικά και θα κάνουμε ένα χλιαρό ντούς,οχι πολλά σαπούνια, και ιδιαίτερα χημικά.

Ενα ελαφρό σαπούνισμα με πράσινο σαπούνι κι είμαστε μια χαρά. 


Χαιρετε.