ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ..ΑΡΡΩΣΤΙΑ..ΘΕΡΑΠΕΙΑ..ΛΙΤΟΤΗΣ..


Αποτέλεσμα εικόνας για υγεια






Πίστις εστι ελπιζομενων υπόστασις που μπορει να κάνει , αυτό που λέμε¨τρελλα πράγματα¨, για να μην μεταχειριστουμε τον ορο ¨θαυματα¨.

 alt








Ακολουθει η σπαρταριστη διηγηση του Ζαχου, για ένα απ τα πολλα χαρακτηριστικα επεισοδια¨θαυματουργικων¨θεραπειων του με αλατονερο και σοδα αλλα με πολλη παρα πολλη πίστη.
Λεει ο Ζάχος, Πριν μια εβδομαδα, συνεβη το περιστατικο που θα σας διηγηθω.
Πάει ο Ανάργυρος Α. να πάρει την κόρη του από ένα πάρτυ,και εκει που συνομιλούσε με τους άλλους χαζομπαπαδες, αντελήφθη ότι οι 3 στους 5 ηταν ασχημα κρυολογημενοι.
Τι ηταν να του μπει η ιδέα
¨Γυρίζοντας στο σπιτακι¨ του, όπως χαρακτηριζει ένα πανασχημο μπετονενιο εξαμβλωμα 500 τετραγωνικων,ηδη ειχε τις πρώτες ενοχλησεις στο λαιμό.






alt







Μεχρι τις 12 το βραδυ ετρεχε η μυτη του, τα Ματια, και το κεφάλι του βαρυ πέτρα. Την άλλη μερα το πρωϊ ηταν κρεββατωμενος, ανημπορος, και ¨άθλιος .
Μια κι ο Αναργυρος μένει πιο κατω απ το σπιτι μου.
Μια που η Μπέλλα η γυναικα του με παρεκάλεσε  να πεταχτώ να του
μιλησω γιατι αλλιως θα τον¨σκοτωσει 

Πήρα 3 απ τα μαγικά χαπάκια μου παντός καιρού καψουλες από ¨ζελατινα¨με σκουρα ζαχαριτσα και πηγα. 

Οντως ειχε μια καταρροη, που όμως οφείλονταν στην επαφή του με το μολυσμενο περιβάλον. 
Τον εβαλα να ¨πλυνει¨προσεκτικα τη μυτη του με την ειδικη ,απλουστατη όπως το αυγό του Κολομβου ,πλαστικη συσκευή,


alt






χρησιμοποιώντας καθαρό θαλασσινο αλάτι μαζι με φαρμακευτικη σόδα και λιγο χλιαρό νερό  ενώ τον έβαλα να παρακολουθει προσεκτικα όλη τη διαδικασια,εξηγώντας του τι ακριβως θα του κάνει το υπέρτονο αυτό αλκαλικο διάλυμμα στη μυτη, και τα ιγμόρεια. 

Μετα τις πλύσεις, τον έβαλα να καθισει σε μια πολυθρόνα και του εξηγησα τις αρετες του φαρμακου που του έφερα, και πως σε 3 ωρες ακριβώς θα του περάσουν όλα τα βασανα . 

Του ειπα μαλιστα πως τότε  μετα από 3 ωρες απλά θα σκύψει το κεφάλι του μπροστά, αφου γονατισει στο πάτωμα και διπλωθει στα δυο και θα δει εκπληκτος να τρέχει απ τη μυτη του  νερό, απ αυτό που ειχε πάει με τις πλυσεις στα ιγμορεια , και τερμα τα βασανα του.

Στις 6 ωρες ακριβως θα πάρει τη δευτερη καψουλα και πριν κοιμηθει, αφου επαναλάβει τις πλυσεις, την τριτη κάψουλα. 
Απλα θα προσέξει γιατι αφου ξαπλώσει θα ξαναδειασουν τα ιγμορεια.

Αλλα θα κοιμηθει σαν τον πουλάκι..

Φευγοντας καταλαβα ότι ηταν υπνωτισμένος αλλα το πιο σπουδαιο ηταν πεπεισμενος ότι του έκανα μαγικά.Για να το κανουμε πιο απλο Ειχε πιστεψει απόλυτα, πως ό,τι του έκανα, τον θεράπευσε.
Πράγματι την επομενη μέρα με πηρε η Μπέλλα γελώντας να με ρωτησει για το.. κοστος της αγωγης.

Τό συμπεραίνουν δεκαδες ερευνες με χρήση εικονικών φαρμάκων (πλασέμπο),που επιβεβαιώνουν τη δύναμη του νου εσεις διαβαζετε πίστης και κατά συνέπεια των ψευδοφαρμάκων στο οργανισμο μας.

Τα πλασέμπο έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο, την κατάθλιψη, την οστεοαρθρίτιδα και και. 






alt





Όχι σπάνια, ένα τέτοιο εικονικό φάρμακο,  όπως έχουν δείξει οι κλινικές δοκιμές, φέρνει αποτελέσματα σχεδόν ίδια με εκείνα του κανονικού φαρμάκου. 
Κι ένα. ακριβό ψευδοφάρμακο, φαινεται είναι πολύ πιο ισχυρό από ένα φθηνό.

Κατι σχετικο διαβαζουμε στο περιοδικό της αμερικανικήςΑκαδημίας Νευρολογίας «Neurology» Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «The New York Times ερευνητές,  του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, ανακοίνωσαν (παραπλανητικά)σε 12 ασθενείς με Πάρκινσον ότι θα δοκίμαζαν σ αυτούς δύο φάρμακα ένα ακριβό με τιμή 1.500 δολαρίων ανά δόση κι ένα φθηνό των 100 δολαρίων.






alt







Οι επιστήμονες δήλωσαν στους ασθενείς πως τα δύο φάρμακα περιείχαν την ίδια δόση του ίδιου συστατικού, όμως οι διαδικασίες παραγωγής τους ήταν διαφορετικές και οι ερευνητές -υποτίθεται ότι-ήθελαν να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητά τους. 

Στην πραγματικότητα, και τα δύο φάρμακα δεν περιείχαν τίποτε περισσότερο από 
ένα διάλυμα αλατόνερου. 








alt



Το ακριβότερο  πλασέμπο δούλεψε πολύ καλύτερα,προκαλώντας διπλάσια βελτίωση στα συμπτώματα των ασθενών από ό,τι το φθηνό πλασέμπο, ενώ επέφερε και κατά 28% βελτίωση, σε σχέση με όποιον δεν είχε πάρει το ψευδοφάρμακο. 
Η καλύτερη αποτελεσματικότητα του ακριβού πλασέμπο ήταν ορατή όχι μόνο από τα σωματικά-νευρολογικά τεστ που ακολούθησαν αλλά και από την απεικόνιση του εγκεφάλου των ασθενών.



 


alt






Μάλιστα, η επίδραση του ακριβού εικονικού φαρμάκου ελάχιστα διέφερε από εκείνη της λεβοντόπα,  της πιο αποτελεσματικής και ευρέως χρησιμοποιούμενης μέχρι σήμερα δραστικής ουσίας στη θεραπεία του Πάρκινσον. 
Η λεβοντόπα δρα αυξάνοντας το επίπεδο ενός ζωτικού νευροδιαβιβαστή, της ντοπαμίνης, στον εγκέφαλο.Ένας λόγος για τον οποίο η επίδραση (της τιμής) είναι τόσο μεγάλη,  είναι ότι ¨εμπλέκεται¨ η ντοπαμίνη.
Παράγουμε περισσότερη ντοπαμίνη, όταν έχουμε αυξημένες προσδοκίες αποτελεσματικότητας δήλωσαν .




 

alt






Είναι αξιοσημείωτο ότι, όταν κάποια στιγμή οι ασθενείς που συμμετείχαν στο πείραμα  έμαθαν την αληθινή φύση της μελέτης, έμειναν έκπληκτοι ή αρνούνταν να το πιστέψουν.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι όποιος ασθενής στη νέα μελέτη δήλωσε ότι εξαρχής  δεν είχε μεγάλες προσδοκίες από τα ψευδο φάρμακα, είτε από τα ακριβά είτε από τα φθηνά,δεν εμφάνισε σχεδόν καθόλου βελτίωση,φαινoμενο nocebo  






 alt
Ειπαμε πίστις ελπιζομενων υπόστασις