Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ..

 


 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 


 

 

Ολοι ειμαστε ακουσιοι μαρτυρες του δραματος που πανευρωπαικα παιζεται με τα σκανδαλα και τους ευρωβουλευτες. 

Ο λογος η αιτια  δεν εχει καμιαν αξια Το αποτελεσμα ..τα χαλια μας..

κι ομως η Γη γυριζει χωρις τη δικη μας βοηθεια.








Πριν αρκετα χρονια  ο καθηγητής Νανόπουλος οταν εγκατεστάθη ως αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ,  μίλησε για το σύμπαν, την ενέργεια και τα υπόλοιπα θαυμαστά πράγματα που μας περιτριγυρίζουν, και που είναι όλα κατασκευάσματα του... υπέροχου μυαλού μας.

Φτάσαμε να μιλάμε για πάλσαρς, υπερχορδες, νετρίνο, μοριακά νεφη λέξεις βαρύγδουπες, που μας πιάνει δέος.

Κι όμως δεν διαθέτουμε παρά ένα απλό μυαλουδάκι  με 80% λίπος και νερό  που κι απ αυτό χρησιμοποιούμε στην καλύτερη περίπτωση ένα 20%, κι έχουμε το απερίγραπτο θράσος, με χαμόγελο υποκριτικά υποτιμητικό, να κρίνουμε και να αμφισβητούμε, ανερυθρίαστα τον Δημιουργό και το σοβαρότερο χωρίς την παραμικρή τύψη.

Μιλά ο ακαδημαϊκός για απέραντους γαλαξίες, που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός, που άμα κάτσεις να το σκεφτείς, και να νοιώσεις την μηδαμινότητα σου τρελλαίνεσαι για το τίποτα που αντιπροσωπεύεις, και στο τέλος χαίρεσαι καμαρώνεις  για τα χειροκροτήματα των ομοίων σου και κοιμάσαι με ικανοποίηση για το πόσο σπουδαίος τελικά είσαι…

Σκέπτομαι πως είναι τελικά να πεθαίνεις απ τα γέλια και γιατί όχι απ τα κλάμματα οταν ακούς κάποιους ανθρώπους που επιμένουν να θεωρούν οτι υπάρχει μόνον αυτό που είναι χειροπιαστό, αυτό που βλέπουν αυτό που αντιλαμβάνονται εν γένει οι αισθήσεις τους.

Το αστείο είναι οτι κανείς απ αυτά τα μεγάλα μυαλά, δεν έχει τη παραμικρή ιδέα τί γίνεται μέσα στο παχύ του έντερο, για να μην πάμε στα ψιλά γράμματα, τους ενδοκρινείς αδένες τα μιτοχόνδρια, τον πολύπλοκο εγκέφαλο ,που κατα κανόνα υπολειτουργεί το καταλαβαίνει κανείς αν κάνει μια βόλτα απο μια δημόσια υπηρεσία, ή ακομα αν ακουσει δηλωσεις πολιτικων περι υποκλοπων και αλλων τινων.

Κι όμως αυτοί οι μεγάλοι απορρίπτουν κάθε τι που δεν έχει σχέση με τις ανοησίες που αναπόδεικτα ισχυρίζονται, και το χειρότερο, όλος ο κόσμος τους θαυμάζει.

Να λοιπον που οι δηλωσεις του αρχηγου της αντιπολιτευσης μου θυμισαν  τις πολύτιμες αμίνες κάθε είδους, που αθόρυβα λειτουργούν σ ένα θαυμαστό σύστημα, κι απαιτούν απ εμάς, απλά λίγο σεβασμο, και μην ακούω αυτό το ξενέρωτο 

¨θελω να περνάμε καλά¨.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου