Ο Χριστός χρησιμοποιούσε την παραβολή,τον μύθο όπως θα λέγαμε σήμερα για
Να Κρύψει Τον Λόγο .
¨Ινα Βλέποντες, Μη Βλέπουσι Και Ακούοντες Μη Συνιώσι¨.
Στην παραβολή του σπορέως, τον ρώτησαν οι μαθητές.
¨Κύριε φράσον ημίν την παραβολήν ταύτην ¨
κι Εκείνος τους είπε:
¨Υμιν Δέδοτε Γνωναι Τα Μυστήρια Του Θεού.Αλλοις Δε Εν Παραβολαίς, Ινα Βλέποντες Μη Βλέπουσι, Και Ακούοντες Ου Συνιώσιν.¨
Οι παραβολές ειπώθηκαν απ τον Χριστό, για να δώσει σ αυτούς Μιαν Άποψη Των Μυστηρίων Της Βασιλείας Του Θεού, δηλαδή σα να λέμε πώς βιώνεται η άκτιστη Χάρη και ενέργεια του Θεού,γιατί
πέρα των μυστηρίων που εμείς ξέρουμε,
της βάπτισης, του γάμου της Θείας ευχαριστίας, υπάρχουν και εκείνα της βίωσης
της καθαρτικής, φωτιστικής και Θεοποιού ενέργειας του Θεού.
Οπότε Στους Μαθητές, Δίνεται Η Δυνατότητα Να Βιώσουν Αυτά Τα Μυστήρια, Και Μετά
Οι Τρείς Απ Αυτούς Μόνο Να Ανέβουν Στο Θαβώρ Και Να Δούνε Τη Δόξα Του Θεού.Το Άκτιστο Φώς.
Ετσι έχουμε
Μια κατηγορία λαού που ακούει τις παραβολές.
Μια δεύτερη που γνωρίζει τα Μυστήρια της Βασιλείας του Θεού, και που είναι οι Μαθητές, και
Μια τρίτη κατηγορία, οι τρεις απ τους δώδεκα που αξιώνονται να ανέβουν στο Θαβώρειο όρος και να δουν την βασιλεία του Θεού.
Στο δούλο της αδικίας, που την έσχατη στιγμή συναισθάνεται οτι τα χαρίσματα που του έχει δώσει ο Θεός,τα χρησιμοποίησε άδικα, σπάταλα, κακά, δηλαδή τα σκόρπισε άσωτα, όμως δεν στέκεται στο γεγονός, αλλά έχει την αίσθηση της παρουσίας του Θεού, την αίσθηση της ανταποδόσεως, οτι κάποια στιγμή θα κληθεί να δώσει λογαριασμό, και την τελευταια αυτή στιγμή, παρακαλά κι ο Χριστός, τον συγχωρεί για την κακή χρήση του πλούτου των χαρισμάτων προς το πρόσωπό του.
Κατι παρομοιο πρεπει να κάνουμε κι εμείς, που σφετερισθήκαμε πλήθος χαρισμάτων που μας δόθηκαν ,των οποίων εμείς κάναμε κακή χρήση.
Ετσι λοιπόν ένας γιατρος για μιαν εγχείρηση απαιτεί χρήματα που δεν μπορεί να δώσει ο άλλος, και ξεπουλιέται για να τα συγκεντρώσει.
Εχει ένα χάρισμα, μιαν ικανότητα, που του δόθηκε το εκμεταλεύεται γίνεται δούλος της αδικίας δεν δουλεύει για τη Δόξα του Θεού που τον προίκησε μ αυτό το χάρισμα, αυτή την δεξιότητα, να βοηθά τον άρρωστο να γίνει καλά, αλλά το κάνει για την δική του κενή δόξα και τα άφθονα χρήματα, που του εξασφαλίζουν το εισιτήριο για μια πλούσια, τρυφηλη, γεμάτη αμαρτία ζωή.
Συνθέτει κάποιος ένα τραγούδι, που εχει πόνο, λύπη, αίσθημα, θλιψη.Το εκτελεί ένας διάσημος τραγουδιστής, που τον ίδιο ούτε τον αγγίζει, όμως το ακούει κάποιος με χαλαρωμένο μυαλό, επηρεάζεται και αυτοκτονεί.
Τοτε, την ώρα της Κρίσεως, ο Τραγουδιστής θα το βρή μπροστά του.Τότε ο Χριστός θα τον ελέγξει Θα του πεί σου έδωσα μιαν υπέροχη φωνή κι εσύ την χρησιμοποίησες για οδηγήσεις τον κόσμο στην αυτοκτονία..
Αλλο παράδειγμα:
Ενας πολιτικός άνδρας, έχει το χάρισμα του λόγου, των επιχειρημάτων, της πειθούς, και όντας πληθωρικός σε όλα, πείθει τον κόσμο να τον εμπιστευθεί και να του δώσει την ψήφο του, κι εκείνος, αφού εκλεγεί, τον κοροϊδεύει,του κόβει τους πόρους διαβίωσης, τον οδηγεί στην έσχατη απελπισία και τον αυτοχειριασμό.
Αυτός ο πολιτικός, έστω κι αν γλυτώσει την τιμωρία του νόμου, δεν υπαρχει περίπτωση να γλυτώσει πρώτον:
απ τον Πνευματικό Νόμο, που ενεργεί κατα την παρούσα φάση της ζωής μας, και τελικά
απ την Κρίση κατα την Δευτέρα Παρουσία.
Ομως εμείς , τί κανουμε για να αποφύγουμε την κόλαση, πρίν την πραγματική κόλαση;
Βιώνουμε με ηπιοτερους όρους την κόλαση της αυτομεμψίας της πλήρους μετανοίας κι όπως ο δούλος της αδικίας, επέστρεψε στον Κύριό του τα κλαπέντα, και εμείς με πλήρη μετάνοια ζώντας την απόλυτη κόλαση της μετανοίας , να επιστρέψουμε τα οφειλόμενα, με τόκο στον Χριστό, παρακαλώντας για την αναπαυση της συνειδήσεως μας.
Και μην νομίζετε οτι αυτοί οι άνθρωποι που φυλακίζονται, διαπομπευόμενοι, δεν μετανοιώνουν εκπρόθεσμα όμως τότε είναι λίγο αργά, ο πόνος και το αντίτιμο αυτής της μετανοιας είναι βαρύτατο Και Το Αντίτιμο Της Κόλασης ποιό;
Πολλα χρήματα πάρα πολλά χρήματα λές και τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν λίγα λεπτά μακαριότητας, και ησυχίας.
Κι ας μην ξεχνάμε πως οι δούλοι εργάζονται απο φόβο Οι μισθωτοί για τον μισθό και Μόνον Οι Υιοί Το Κάνουν Απο Αγάπη Για Τον Πατέρα.
Χαίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου