Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

 





Ο κορονοϊος, εκτος των αλλων ανεδειξε και τις στρεβλωσεις της αληθινης πιστης. 

Ετσι λοιπον ο θρησκευομενος πιστος, θεωρει υποχρεωση του Θεου να τον προστατευσει,απ την πανδημια, καπως οπως κι οι Ιουδαιοι, θεωρουσαν οτι δεν επρεπε να πληρωνουν φορους στον καισαρα.  

Οπως λοιπον ο Χριστος θελησε να δειξει πως οι Ιουδαίοι επρεπε να απαγκιστρωθούν  από τις  αγκυλώσεις, στις οποίες τους είχε οδηγήσει η εσφαλμένη προσέγγιση του Νόμου, από τους γραμματείς,φαρισαίους και τους νομικούς, αλλάζοντας προοπτικη , και ανανεωνοντας  τη σχέση μας με το Νόμο.

Ετσι δεν ισχύει είτε το ένα είτε το άλλο.

Αλλά Και Τα Δύο Με Προσοχή Και Σύνεση. Εχουμε την πιστη μας στο Θεο, ομως υπακουομε στο Νομο.

Η επιλογή της α π ό δ ο σ η ς  των φόρων,  δεν σημαίνει άρνηση του νόμου, αλλα,μας βοηθά να  οριοθετήσουμε τις εξουσίες. 

Φοραμε τη μασκα υπακουοντας στο Νομο, κι αγαπαμε τον Χριστο.

Το νόμισμα του κήνσου, που έδειξαν στον Ιησού, απεικόνιζε τον Καίσαρα,κάτι που για τουςευσεβείς Ιουδαίους,ήταν απαράδεκτο 

Με τη στάση του ο Χριστός, εδειξε πού  πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας.

Σημασία έχει η ουσιαστική τήρηση του Νόμου, κι αυτήν μπορεί να την πετύχει κάποιος, ακόμη και αν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους στον Καίσαρα, ο οποίος εξέφραζε και εκφράζει κάθε  μορφή εξουσίας.

Η προσέγγιση του Χριστού  υπηρξε και ειναι παντα ενωτική.Δεν κατακερματίζει την κοινωνία αλλά την συνέχει. Δεν  διασπά  τον άνθρωπο, αλλά τον αναδεικνύει σε πρόσωπο. 

Πολλοι σημερα, ατυχως και ιερωμενοι, θεωρουν βλασφημια το να φορεσουν τη μασκα που , συμφωνα με τους επιστημονες, θα τους προφυλαξει απ τον κορονοϊο. 

Κι ομως ο Χριστος πριν 2000 χρονια μας ειπε να σεβομαστε τους Νομους..


Χαιρετε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου