Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ..ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

 













Mátyás Rákosi  Ούγγρος κομμουνιστής ηγέτης είπε : 

Το σαλάμι δεν τρώγεται όλο μονομιάς, αλλά κόβουμε μία φέτα κάθε φορά, και  ουσιαστικά επινόησε την τακτική αντιμετώπισης των πολιτικών αντιπάλων του, που εκτοτε  ονομάστηκε σαλαμοποίηση.

Σύμφωνα μ αυτήν, οι οποιες αντιδράσεις  εξουδετερώνονται φέτα φέτα, σταδιακά , με ρυθμό τέτοιο που κάποια στιγμή πολύ αργά συνήθως γίνεται αντιληπτό ότι 

αυτές έχουν εξαλειφθεί πλήρως

Μια τέτοια τακτική εφαρμόζεται και με τα δικαιώματα της λεγόμενης ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας 

(όπου στο + υποκρύπτονται πολλές, ανομολόγητες ακόμη ιδιαιτερότητες).

Αρχικά, μας είπαν πως δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν μας τι κάνουν στο κρεβάτι τους. 

Ηταν κάτι που ακουγόταν λογικό . Ετσι κι αλλιώς η καρικατούρα του εμφανισιακού και συμπεριφορικού προτύπου τους είχε πάψει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια από το σύνολο της κοινωνίας

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό δεν ήταν ο τελικός σκοπός τους.

Σύντομα κόπηκε άλλη μία φέτα από το σαλάμι: 

«Θα σου δείξω, εγώ ο ίδιος, τι κάνω στο κρεβάτι μου, θες, δεν θες». 

Κι ετσι ειδαμε το αλλο φαινομενο Παρελάσεις Υπερηφάνειας

Τοτε μας ηρθε στο νου ,προς στιγμην η αιτια , ο βαθυτερος λογος της καταστροφης των Σοδομων, που ηταν η.. Υπερηφανια των δυστυχων αυτων πλασματων. Δειτε :

https://kosmaser.wordpress.com/2018/07/16/


Η καρικατούρα του εμφανισιακού και συμπεριφορικού προτύπου τους επέστρεψε αυτή τη φορά ως κανονικότητα .

Ούτε αυτό, όμως, φάνηκε αρκετό.

Το να γίνει αποδεκτό ότι αυτό είναι κανονικότητα είναι και παραμένει από δύσκολο έως αδύνατο για μια κοινωνία που πορεύτηκε με τις αξίες μιας φυσιολογικής ζωής, θέλοντας να επιβιώσει, να αναπαραχθεί, να προοδεύσει. 

Ετσι, στράφηκαν προς τον ευαισθητο πραγματικό τους στόχο: 

Στα παιδιά της κοινωνίας αυτής




Οχι μόνο θα τα φέρνουμε από πολύ νωρίς σε επαφή με τέτοια πρότυπα και πρόσωπα, γιατί μόνο έτσι 

η κοινωνία μας θα γίνει  ανεκτική,  και πιο… δημοκρατική

όπως διατυπώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη, αλλά 

θα θεσμοθετήσουμε ακόμη και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια 

Η καρικατούρα του εμφανισιακού και συμπεριφορικού προτύπου τους επιχειρείται να καταξιωθεί ως πρότυπο και υπόδειγμα στα παιδιά.

Είχε προηγηθεί, μέσω της επιχειρηματολογίας πως όλα γίνονται λόγω της ανάγκης να διορθωθούν αδικίες και να καλυφθούν κενά στην προστασία των παιδιών

ή και για τη μη παρεμπόδιση του δικαιώματος του ατόμου για επιδίωξη της ευτυχίας του ή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Μηπως όμως, πριν από κάθε συζήτηση, να απαντήσουμε στο ερώτημα  : με το ποιου προσώπου τα δικαιώματα πρέπει να προτάξουμε.. Αυτά ενός ατόμου που επιδιώκει την ευτυχία του ή την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ή ενός απροστάτευτου παιδιού που θα το αναγκάσουμε να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον ομόφυλου ζευγαριού στερώντας του, κατά περίπτωση, 

το μητρικό ή το πατρικό πρότυπο

Δυστυχώς, η κυρίαρχη κουλτούρα που όχι μόνο δεν αντιστοιχίζεται στην κοινωνία, αλλά τη βρίσκει απόλυτα αντίθετή της, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, τείνει να επιβάλλει έναν εθισμό, που διαταράσσει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής. 

Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός ο εθισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προτού κυριαρχήσει, προτού δηλαδή επηρεάσει τα συναισθήματα και τη λειτουργικότητά μας, όταν πια δηλαδή θα είναι αδύνατη η αλλαγή της οποιας συμπεριφοράς , παρά την επιθυμία και τις προσπάθειές μας για κάτι τέτοιο.



πηγη :endohora@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου