Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΣΗ..

 









Όταν λοιπόν έλθη η ευλογημένη εκείνη ώρα.. να φύγης πια από τον κόσμο για καλόγηρος, εξέτασε πρώτα τον εαυτό σου, εάν η καρδιά σου είναι ολόκληρη  και την έχης Ο ιδιος ή σου έχη πάρει κανένα πρόσωπο κανένα κομματάκι.









Μην ξεθαρρέψης να φύγης, αδελφέ μου για Μοναστήρι, πριν την συμμάσης  ολόκληρη την καρδιά σου, γιατί θα αποτύχης. 

Έστω και 1‰ να την έχης δοσμένη σε πρόσωπο με αίσθημα, ο εχθρός θα σου ανοίξη αργότερα δουλειές, διότι θα οχυρωθή στο 1‰ κομματάκι της καρδιάς σου και θα σε πολεμάη πότε με την σάρκα και πότε με λογισμούς, εν συνδυασμώ, και το κακό είναι που θα σου την κυριεύση ολόκληρη μετά, αφού γίνης πια Μοναχόςκαι τότε είναι το μπρος βαθύ και πίσω ρέμα.


Το να πολεμήται μόνον από την σάρκα κανείς, αυτό δεν είναι εμπόδιο για να γίνη Μοναχός, αρκεί το θέμα του γάμου να μην τον είχε απασχολήσει ή τον είχε κάποτε απασχολήσει, αλλά προ ετών την είχε κόψει την αλυσίδα του γάμου, και την καρδιά την έχει συμμαζεμένη ολόκληρη ο ίδιος.

 

Μια ψυχή φυσικά που πολεμείται περισσότερο από την σάρκα λόγω της ζωηρής κράσεως, ασφαλώς και περισσότερο θα αγωνιστή για να την καταδαμάση, και αναμφιβόλως και περισσότερο μισθό έχει από τον Θεό ο πολύ αγωνισθείς,αρκεί να αγωνίζεται  με ταπείνωση την λίγη νηστεία του και την αγρυπνία με την προσευχή.










Τότε ο Καλός Θεός πάντα βοηθάει και σκορπάει αμέσως την απάθεια και την γαλήνη στην ψυχή, μαζί με όλη την Αγάπη Του και την στοργή στα παιδιά που αγωνίζονται για να τηρήσουν τις εντολές Του και θέλουν να σωθούν.


Άλλο θέμα σοβαρό που πρέπει να προσέξης,πριν ξεκινήσης για καλόγηρος για να έχης την ειρήνη σου στο Μοναστήρι, και οι γονείς σου να έχουν όλες τις ευλογίες του Θεού, και εδώ και στην άλλη ζωή,








αφού φεύγης με την ευλογία του Πνευματικού σου θα πρέπη να τους εμπιστευτής πια όλους.. και όλα τα θέματα τους στον Θεό. 

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό  είναι μια συνεχής προσευχή γι’ αυτούς.  

Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ούτε και να προσεύχεσαι ακόμη γι’ αυτούς διότι όλα τα έδωσες στον Θεό  μαζί με τον εαυτό σου. 

Εάν το κάνης αυτό, αδελφέ μου, πολύ θα σε βοηθήση για να αποκτήσης την γενική αγάπη, δηλαδή από αυτού του είδους την αγάπη που έχει και ο Θεός. 

Βγαίνοντας από την μικρή αγάπη  της ¨μικρής σου οικογενείας¨, με αυτόν τον τρόπο μπαίνεις σιγά-σιγά στην μεγάλη οικογένεια, την Εκκλησία, και έχεις και την μεγάλη γενική αγάπη και θα αγαπάς τότε.. όλους τους ανθρώπους  εξίσου.

Σε άλλους θα εκφράζεται η αγάπη σου με την χαρά και σε άλλους θα εκφράζεται με τον πόνο σου

Όλους θα τους θεωρής αδέλφια σου, διότι όλοι είμαστε παιδιά της Εύας της μεγάλης οικογενείας του Αδάμ – του Θεού.

Τότε πια και στην προσευχή σου θα λες: 

Θεέ μου, βοήθησε με την σειρά  πρώτα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είτε ζωντανοί είναι είτε κεκοιμημένοι αδελφοί μας.

Τότε η καρδιά σου θα μοιρασθή σ’ όλον τον κόσμο,και εσύ δεν θα έχης πια τίποτε ..παρά την μεγάλη αγάπη, η οποία είναι ο Χριστός.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου