Το τί πιστεύουμε , καθορίζει την υπαρξή μας, όχι τα γεγονότα, kaι αλλα δημιουργήματα της παραγωγικής φαντασιας μας.
Μας λέει ο Αποστολος Ματθαίος , πριν 2000 χρόνια, πως ο Ιησούς είπε :
Εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί,και μεταβήσεται
Ο Μάρκος , μας το μεταφέρει ακόμα πιο απλά .
Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι .
Στα μαθηματικά οι, αλήθειες είναι διαχρονικές. Αν τα μαθηματικά είναι απλά ένα προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας, πώς καταλήγουμε όλοι να συμφωνούμε στα ίδια μαθηματικά;
Οι μαθηματικές έννοιες αποτελουν μια πραγματικότητα την οποία δε μπορούμε να αλλάξουμε παρά μόνο να αντιληφθούμε και να περιγράψουμε.
Μία πιθανότητα είναι ότι ζούμε μέσασ ένα matrix, μιαν εικονική πραγματικότητα με πολυάριθμες αναφορές στις φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό Σωκρατικό Και Πλατωνικό Ιδεαλισμό, με στοιχεία της Αλληγορίας του Σπηλαίου .
Οι φυσικοί, εδώ και πολλά χρόνια δημιουργούν τους δικούς τους προσομοιωτές σε υπολογιστές, και σε μικροσκοπική κλίμακα στο μέγεθος ατομικού πυρήνα.
Χρησιμοποιούν τρισδιάστατο πλέγμα για να διαμορφώσουν ένα μικρό κομμάτι του Σύμπαντος.
Στη συνέχεια, τρέχουν αυτό το πρόγραμμα για να δουν τι θα συμβεί. Μ αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να προσομοιώσουν την κίνηση και τις συγκρούσεις των στοιχειωδών σωματιδίων.
Το πολυδάπανο, πολυάνθρωπινο, πολυβασανισμέμο, και εν πολλοίς περιεργο πείραμα του Cern,που έληξε ή ανεβλήθη κάπως άδοξα.
Ο Ναπολέων είχε πεί κάποτε πως η ιστορία γράφεται με τον τρόπο που θέλουν και υπαγορεύουν οι νικητές.
Τις πιό πολλές φορές πιστεύουμε σε μυθους που φτιάξαν αυτοί,που έχουν τη δύναμη με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να μην διδασκόμεθα ούτε να ενημερωνόμαστε,
απλά να ¨πιστευουμε¨σε μυθους πληροφορίες , που ίσως να είναι αληθινές ή πέρα για πέρα επινοήσεις ή διαδόσεις .
Η τάση του ανθρώπου ειναι να ανακαλύπτει παντού συνωμοσίες.
Γενικά οι άνθρωποι φαντάζονται ανύπαρκτα πράγματα. Οσο για τα παλιότερα γεγονότα θυμόμαστε άλλα αντι άλλων.
Θυμάστε τί ισχυρίζονταν, με μεγάλες δόσεις σοβαροφάνειας μια γιαλαντζι αριστερα εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, που ηταν και ακαδημαϊκη καθηγητρια κι ένας ιδιότυπος, κατ εξοχήν πικρόχολος, μάλλον πονεμένος, κοντούλης δημοσιογράφος, που το παιζει κάπως, για την Μικρασιατική καταστροφή.Πως δεν ηταν παρα ενας..συνωστισμος..
Για να καταλήξουμε, πόσο πιό εύκολο θα ήταν το πράγμα, αν είχαμε την απλή, πίστη ενός παιδιού, μια και είμαστε πλέον βέβαιοι πως ο καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξή μας,δεν είναι η εικαζομένη απ τον επιστημονικό κόσμο, όποια αλήθεια αλλά η πίστη μας, σε οτιδήποτε θεωρούμε ως αληθινό,και που μας δημιουργεί την αναλογη ατμόσφαιρα, να το αποδεχθούμε στη ζωή μας, να του δώσουμε αξία και να το αναγάγουμε σε προσωπικό μας βίωμα.
Τελικά, φοβάμαι, πως κάνουμε τη ζωή μας περίπλοκη, δύσκολη,ως που να καταντήσει ανυπόφορη.
Χαίρετε
σ.σ Ακουστε την ¨ελληνικηΠαλομα¨.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου