Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology










Σχετική εικόνα




Η καρδια , παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ,απο κάθε αλλο όργανο , που μπορεί να μετρηθεί μέχρι και ένα μετρο μακριά από το σώμα μας.

Το πιο ενδιαφερον όμως είναι ότι αυτό το  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο  τροποποιειται συνεχως .

Αναλογα με την ενταση των συναισθήματων μας.

Εξ αλλου, κάθε κύτταρο, και κατ ακολουθιαν, καθε όργανο  μας δημιουργει ένα ενεργειακό πεδίο. 

Επειδή η καρδιά δημιουργει το ισχυρότερο ηλε-κτρομαγνητικό πεδίο,  οι πληροφορίες που εν δυναμει αποθηκεύονται στο πεδίο αυτό της καρδιας, επηρεάζουν κάθε κύτταρο και όργανο στο σώμα μας.



Μια αλλαγή στην καρδιά, μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα! ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ | www.iatro.gr




Η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που διαφοροποιειται κυτταρικα σ ένα έμβρυο 

Εκτός τωρα  από τη δημιουργία του ισχυρότερου ηλεκτρο-μαγνητικού πεδίου, έχει τη δική της νοημοσύνη.

Δεν αποτελειται μόνον από τα μυϊκά κύτταρα, αλλά και από νευρώνες.   



Σχετική εικόνα





Η αλλοίωση της μυελίνης,παρούσα στους νευράξονες, εξαιτίας εσφαλμένης λειτουργίας του ανοσου συστήματος προκαλεί πολλαπλή σκλήρυνση, που οδηγεί στη σταδιακή απώλεια του μυϊκού ελέγχου, της εγκεφαλικής λειτουργίας και της ικανότητας μετάδοσης των μηνυμάτων.

Από το  Ινστιτούτο HeartMath

Μαθαινουμε ότι ο ρόλος της καρδιάς δεν περιορίζεται   στην άντληση του αίματος.

Φαινεται ότι η καρδια μας έχει νοημοσύνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της πραγματικότητας. 

Η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος άλλο αν εμεις την καταστρεφουμε βλακωδως.

 Ετσι λοιπον Εκτός από την άντληση του αίματος, η καρδιά έχει μια 

δική της νοημοσύνη

Οι ειδικοι επι του θεματος αυτου  οι neurocardiologists βεβαιωνουν πως το 60 έως 65% τοις εκατό των καρδιακών κυττάρων είναι νευρώνες κι όχι μυς. 

Αυτή η ανακάλυψη τους οδηγησε σε πειράματα που αποδεικνυουν ότι η καρδιά λειτουργεί παρόμοια με τον εγκέφαλο και κατά κάποιον τρόπο ισως είναι ανώτερη κι απ αυτον.  

Θυμομαστε παντα πως η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που ερχεται σε λειτουργία σε περίπου 20 ημέρες μετά τη σύλληψη  ενω ο εγκέφαλος λειτουργεί μετά 90 ημέρες.

Οι ειδικοι μιλουν μετ επιτασεως για το γεγονος ότι η καρδιά μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σαν ένας άλλος εγκέφαλος, και να μας καθοδηγήσει με μια διαφορετική μορφή νοημοσύνης τη λεμε καρδιακη .

Ετσι φτανουμε λογικα σ ένα πρωτο συμπερασμα πως η αγάπη και αλλες συναισθηματικές καταστάσεις παράγουν ποικιλες φυσιολογικές, αντιδράσεις στο επιπεδο της καρδιάς 



Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology



Όταν τωρα βιώνουμε άγχος απ οποιαδηποτε αιτια απ το αυτοκινητο που αργει, την ξαφνικη μπορα που θα μας καθυστερησει, ή το ατυχημα ενός αγαπητου μας προσωπου  ή από  καποιο αρνητικό συναίσθημα.

Οι κτύποι της καρδιάς μας επηρεάζονται προκαλωντας διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Το αντιθετο συμβαινει, όταν νοιωθουμε καλα.

Ο καρδιακος ρυθμος είναι τακτικος και σταθερος.

Το νευρικό σύστημα της καρδιάς περιλαμβανει καπου 40.000 νευρώνες ή αισθητηριακους νευρίτες. Ο νευράξονας  ή νευρίτης έχει μήκος που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το ένα μέτρο. 

Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.

Με αρμοδιοτητα την παρακολουθηση του καρδιακου ρυθμου, και την πίεση του αιματος.

Η καρδιά και ο εγκέφαλος επικοινωνουν συνεχως μέσω του πνευμονογαστρικού νευρικού συστήματος και του ηλεκτρο μαγνητικου πεδίου του σώματος.

Ο νευράξονας ή νευρίτης έχει μήκος που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το ένα μέτρο. 

Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.



Αποτέλεσμα εικόνας για αμυγδαλοειδη πυρηνα




Το πνευμονογαστρικό νεύρο βρίσκεται στο  εγκεφαλικό στέλεχος και κατεβαίνει από τον εγκέφαλο προς την  καρδιά και συνεχίζει προς την κοιλιακή χώρα και... το  παχυ εντερο.

Ως φαινεται,εκτος των αλλων το πνευμονογαστρικό νεύρο με τη βοηθεια της ακετυλοχολίνης μιλάει απευθείας με το ανοσο. 

Είναι μέσα από αυτή τη δυναμική διαδικασία επικοινωνίας που η  συνείδηση  της καρδιάς  μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της επεξεργασίας πληροφοριών στον εγκέφαλο.

Βλεπουμε λοιπον, ότι η καρδιά ,σε συνεργασια παντα με τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της αμυγδαλής, επεξεργάζεται τα συναισθήματα και  ενσωματώνει τις οποιες συναισθηματικές αναμνήσεις.

Η αμυγδαλή τη λενε και αμυγδαλοειδη πυρηνα, μας βοηθά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εισερχόμενες πληροφορίες και την επεξεργασία τους με βάση εμπειρίες του παρελθόντος. 

Ο  θ υ μ ο ς, το  ά γ χ ο ς , και τα εν γενει  αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών  παθήσεων.

Ως εκ τούτου, αγχωτικές καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά ως εις όργανο.

Όταν μαθαίνουμε Πώς  Να Σκεφτόμαστε Με Την Καρδιά Μας, γίνεται πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τους άλλους και να ζούμε σε αρμονία μαζι τους.

The word  h e a r t   is an anagram for the word  earth  .Hence, the phrase  home is where  the heart is.

Η λέξη καρδιά είναι αναγραμματισμός της λέξης γη. Ως εκ τούτου, η φράση το σπίτι είναι όπου η καρδιά είναι ειναι χαρακτηριστικη του ρολου της καρδιας στην ολη ζωη μας .

Ας ειμαστε επομενως περισσοτερο προσεκτικοι με την καρδια γενικως.

Χαιρετε. 






Αποτέλεσμα εικόνας για Το νευρικό σύστημα της καρδιάς





Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου