Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ...ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..









το ιχθυέλαο βοηθα:

α)Την καρδιά

β) Το αίμα

γ) Τους συνδέσμους

δ) το γαστρεντερικό

ζ)Τον εγκέφαλο

Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό πανίσχυρο φάρμακο  πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο.
Ανήκει στην κατηγορία των απαραιτητων λιπαρων οξεων  μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα.

Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά,ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι;

Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα,ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίςτην παρουσία του προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα.τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι  χωρις Ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα - σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρεει. Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρευσης,είναι ότι το ιχθυέλαιο , ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα


Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιζουν τις βίαιες φλεγμονωδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού,ρυθμιζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων  στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου ,έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο : ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά,άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα.










Τα λιπαρα οξεα.

Είναι μακρές αλυσσίδες , που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια: σκουμπρι , σαρδελλα, σολομο, αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη.

Διακρίνονται σε δύο τύπους:

ΤΟ ΕΡΑ Εκοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα,και το DHA Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακαΕκτός απ τα ψάρια , μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο  ιχθυελαιο.









Τα ω3λιπαρά οξέα καταπολεμουν:

Φλεγμονες  Γενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις και δινουν  πονο :Στις  Αρθρωσεις ΚαιΣτο Βλενογονο  Του Εντερου.Προκαλώντας

αρθριτιδες ασθμα κολιτιδες ψωριαση αρτηριτιδες










Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσσίδας, συγγενικού με τα ω3,τα Ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται :  στα φυτικα λαδια, καλαμποκελαιο,  ηλιελαιο,  βαμβακελαιο,  σογελαιο. αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε

ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ οτι περιέχουν άγνωστες ποσότητες  αυτών των ω6 λιπαρών οξέων.












Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, κάθετιπου φτιάχνεται με φύλλο κρούστας, κάθε σνάκ ,που στα συστατικά του αναγράφει:φυτικα ελαια ή φυτικο λιπος εννοει τα φοβερα  τrans λιπαρα μαργαρινες κλπ,ή στην πιό αθώα του έκδοση ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο.

Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.

Χαμηλα επίπεδα DHA συνδέονται με :καταθλιψη επιθετικη συμπεριφορα εγκεφαλικες βλαβες αλτσχαϊμερ αννοια 

Η παρουσία DHA στον εγκέφαλο,διευκολύνει τη σεροτονίνη  στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.

Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες.

Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων 










δεν ολοκληρωνεται Αυτό σημαίνει:διαταραχες στη διαθεση   στη συγκεντρωση  στη μνημη στη προσοχη στη συμπεριφορα.

Τα ω3 λιπαρα οξέα ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου:στα εμβρυα  στα βρεφη στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους.

Το ψάρι είναι ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ . 

Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες και η αιτία είναι ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός,δηλαδή ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος διέγερσης:κολποκοιλιακος κομβος φλεβοκομβος δεματιο του Xις 

Το ιχθυέλαιο ΜΠΟΡΕΙ  να ρυθμίσει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών.
Αυτό το συμπέρασμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ και δυστυχως δεν δημοσιοποιείται και με την μεγαλύτερη χαρα από τις φαρμακευτικές εταιρείες, των οποίων ο τζίρος από τα σχετικά με τον εγκέφαλο φάρμακα, είναι τεράστιος, και όχι ανάλογος με το κόστος έρευνας.Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα.Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.














Είναι πλέον βέβαιο ότι:

το  ιχθυέλαιο βοηθά και αυτούς που ήδη είχαν καποιο καρδιακό επεισόδιο αναστελλοντας την εμφανιση επικινδυνων αρρυθμιών.ΤΟ αξιοσημείωτο είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως φάρμακο παρέχουν γρήγορη προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή.

Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα απο τη λήψη ηυξημένης ποσότητος ΕΝΩ απαιτούνται 2-3 χρόνια προσπαθειας μειωσης της χοληστερίνης,προκειμένου να προστατευτεί κανείς από πιθανόν εμφραγμα.

Οπως φαίνεται  τα Ω3 και η βιταμίνη C προκαλούν απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου, μιας χημικής ενώσεως, που συμβάλλει στην καλή φυσιολογία των αρτηριών.

Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων διαλυουν τα τριγλυκεριδια δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο ορό του αίματος ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα π.χ. φιμπράτες χωρίς παρενέργειες.

Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ.τη μέρα.Η πιθανή παρενέργεια: αύξηση της LDL Xoληστερίνης, είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα, με αποτέλεσμα υψηλή HDL ,και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων πρς HDLνα είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα ΤΟΤΕ τα μόρια της LDL ,κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με μεγάλες ,αφράτες ,μπάλες, που ΔΕΝ προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν,αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2,τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, και mutatis mutandis τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα.










Τα Ω3 λιπαρά οξέα,μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα.Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς.

Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός:












Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων μειωνοντας την παραγωγή προσταγλαδινων και λευκοτριενιων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από το αραχιδονικο  οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθίων και του κρόκου των αυγών.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολιτιδα και τη νοσο του Κρον.

Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις  κυτοκινες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οντως εκπληκτικο..

Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα.














Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο:

ποσο ιχθυελαιο  πρεπει  να παιρνουμε.Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.

Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο  σολομό, τρείς φορές την εβδομάαδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3λιπαρά οξέα.

Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο.

Ισως η λήψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ 300-600mg ιχθυεκαίου ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ , τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών. 

Αυθορμητο το ερωτημα και  πόσο ασφαλές είναι το ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;

Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvart  δηλώνει κατηγορηματικά ότι: Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά.

Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαρειά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους.

Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς.Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί,όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο 
Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου