Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΠΛΕΝΩ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΟΥ...ΣΩΣΤΑ





Τα διαλύματα αλατόνερου ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε αλάτι (NaCl) διακρίνονται σε ισότονα όπου η 
συγκέντρωση τους σε NaCl είναι ίδια με τη φυσιολογική συγκέντρωση σε NaCl που έχουμε στον οργανισμό μας 0,9% και σε υπέρτονα όπου η συγκέντρωση σε NaCl είναι πάνω από 0,9%,δηλαδή, μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συγκέντρωση που φυσιολογικά έχουμε στο σώμα μας.  





Τα διαλύματα με αλατόνερο συνήθως είναι είτε διαλύματα καθαρου νερού με NaCl ο λεγόμενος φυσιολογικος ορός,είτε διαλύματα καθαρου θαλασσινού νερού.







Τα ισότονα διαλύματα είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων και δεν έχουν αποσυμφορητική δράση στη βουλωμένη μύτη διότι περιέχουν την ίδια συγκέντρωση σε NaCl (0,9%) με τους ρινικούς ιστούς.






Από την άλλη,
τα υπέρτονα διαλύματα αποσυμφορούν τη βουλωμένη μύτη λόγω της μεγαλύτερης συγκέντρωσής τους σε NaCl σε σχέση με τους ρινικούς ιστούς και θεωρούνται φυσικά αποσυμφορητικά,ενώ παράλληλα καθαρίζουν τη ρινική κοιλότητα.





Όταν το υπέρτονο διάλυμα έρθει σε επαφή με τον φλεγμαίνοντα  ρινικό βλεννογόνο,προκαλεί μεταφορά της περίσσειας νερού από τον βλεννογόνο προς την ρινική κοιλότητα,μέσω του φυσικού μηχανισμού της ώσμωσης, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρησή της βουλωμένης μύτης και την αραίωση της παχύρρευστης βλέννας που έχει συσσωρευθεί σ αυτήν. 









1 σχόλιο:

  1. δύο πράγματα επηρεάζουν δραματικα το σώμα μας..
    το Νερό και το Αλάτι.
    εθεωρείτο ο λευκός χρυσός και για πολλούς αιώνες
    Το χρησιμοποιούσαν και ως μέσο ανταλλαγής και συχνά οι πληρωμές γίνονταν μ αυτό.
    Αυτό το λευκό, λευκό-ροζ και λευκό-σομόν υλικό, θεωρείτο ιδιαίτερα πολύτιμο και είχε μεγάλη σημασία για πολλούς αιώνες.
    Αναφέρεται πως το φυσικό αλάτι αποτελείται (θεωρητικα παντα , γιατι δεν είναι απολυτα επιστημονικα εξακριβωμενο) από συνολικά 84 στοιχεία, Το μεγαλύτερο μέρος (ποσοτικά) πιάνουν τα δύο γνωστά στοιχεία Χλώριο και Νάτριο ,που ενώνονται ως χλωριούχο νάτριο, και αποτελούν τα 97-99,5% του άλατος.
    Τα υπόλοιπα 82 στοιχεία μοιράζονται και αποτελούν μόλις το 0,5-3% της ποσότητας.
    Οι χημικές αναλύσεις μπορούν να ανιχνεύσουν στοιχεία μόνο μέχρι συγκεκριμένο ποσοστό και συνήθως εντοπίζονται μέχρι 12 στοιχεία στις ποσοτικές αναλύσεις άλατος.
    Έτσι αυτή η συνύπαρξη των 84 στοιχείων.. που δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, οφείλεται στην ανεπάρκεια κατάλληλων μεθόδων ανίχνευσης.
    Όπως είναι γνωστό, τιποτα δεν δημιουργειται στην τύχη και όλα, έχουν μέσα τους κρυμμένη τη σοφία του Θεού.
    Έτσι φαίνεται πως το άλας έχει μέσα του μια κρυμμένη σοφία η οποία γίνεται αντιληπτή όταν εξετάσουμε τα στοιχεία του σε σχέση με εκείνα που βρίσκουμε στον άνθρωπο, κάτι που εξηγει και την αξία του (αληθινού) αλατιού γι αυτον
    84 στοιχεία για το άλας και 84 στοιχεία.. που βρίσκουμε στον άνθρωπο!
    Λέγεται πως τα ίδια 84 στοιχεία που αποτελούν το άλας (της γης, της ζωής, όπως ονομάζεται δικαίως) βρίσκονται και στον ίδιο τον άνθρωπο..
    Το πρόβλημα, ξεκίνησε όταν το άλας έγινε αντικείμενο πειραματισμού και αλλοίωσης, κάτι που επιτεύχθηκε τέλεια με τη μέθοδο του ραφιναρίσματος.
    Αυτό, ενώ έδινε την ψεύτικη υπόσχεση στους ανθρώπους ενός καλύτερου, πιο καθαρού και σύγχρονου προϊόντος..
    κατέληξε σε μία από τις χειρότερες αιτίες ασθενειών, από τις οποίες έχει προσβληθεί σχεδόν το συνολο, των λαών..
    η Φύση, δε σπαταλάει τις δυνάμεις της και δεν κάνει άσκοπες και ασυντόνιστες κινήσεις.
    Συμφωνοι ..ειναι ιχνοστοιχεια τα 82 στοιχεία που αφαιρούνται
    με το ραφινάρισμα.. πλην ομως δεν ειναι τυχαια μεσα στο αλατι..
    Και γθα να ειμαστε σοβαροι..Το αλατι..μπορει να λεγεται αλατι.. μόνο όταν αποτελείται..και από τα 84 στοιχεία του.. και όχι από μόνο 2 στοιχεία..
    (συν διάφορα συνθετικά χημικά αντι-συσωματικα,που προστίθενται στη συνέχεια και τα οποία αποτελούν κυρια αιτία για νοσογενειες ιδιαίτερα στον εγκέφαλο του ανθρώπου).
    Μπορεί να σας ακούγεται αδύνατο κι εντελώς απίστευτο και όμως, η αλήθεια συχνά δεν είναι αποδεκτή και επιθυμητή από τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή