Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

 


 
 
 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Π ί σ τ η   σημαίνει να έχεις πεποίθηση για κάτι,  και συνάμα να  μην έχεις πεποίθηση, αλλά στο τέλος να ενεργείς  ως να έχεις πεποίθηση.

Φαίνεται τ ρ ε λ λ ό,  αλλά δεν είναι.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο συνυφασμένη είναι η πεποίθηση με την πίστη.

Παράδειγμα.Πάει κάποιος στο γιατρό, έχοντας την πεποίθηση  ότι  μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει . Εάν δ ε ν  πίστευε κάτι τέτοιο, δεν θα σκεφτόταν καν να πάει στο γιατρό. Κατι παρομοιο παρακολουθουμε πριν 2000 χρονια με την¨Χαναναια¨του Ευαγγελιου.

https://kosmaser.wordpress.com/2012/01/27/

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 




Αλλο παράδειγμα.

Πρίν  μπεις στον ανελκυστήρα, θα πρέπει να  πιστεύεις ότι μπορεί να σε σηκώσει,  διαφορετικά θα προτιμήσεις τις σκάλες.

Η πεποίθηση αποτελεί πάντοτε το πρώτο στάδιο της πίστης. 

Σημαίνει ότι έχουμε τη βεβαιότητα πως ορισμένα πράγματα  είναι αληθινά.Δυστυχώς κάποιοι, ορίζοντας την πίστη, σταματούν ακριβώς σ’  αυτό το σημείο. Νομίζουν, δηλαδή, ότι πίστη σημαίνει πεποίθηση χωρίς τίποτα παραπέρα.Πίστη γι’ αυτούς σημαίνει να έχεις ακράδαντη πεποίθηση για κάτι, χωρίς ίχνος αμφιβολίας.  

 

 

 

 

 





Στον  κόσμο μας όμως, δεν μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος για τίποτε. Ελπίζεις ότι ο γιατρός θα σε βοηθήσει, αν όμως κάνει κάποιο λάθος ; Ελπίζεις ότι ο ανελκυστήρας θα σε κρατήσει, αν όμως ένα από τα καλώδιά του είναι φθαρμένο;

Άνθρωποι που νομίζουν ότι πίστη σημαίνει να νιώθεις εκατό τοις εκατό βέβαιος, προτού αποφασίσεις τελικά να κάνεις κάτι, παραμένουν συνήθως αδρανείς χαμένοι στο τίποτα και στις αμφιβολίες, και το κυριώτερο απόλυτα, βαθύτατα δυστυχείς, μέσα στη κενή νομοτέλειά τους. Δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα βήμα.

Περιμένουν  να νιώσουν πρώτα την απόλυτη σιγουριά,  αυτό όμως δεν συμβαίνει ποτέ, επειδή, στην πραγματικότητα, η βεβαιότητα πάει πάντα παρέα    με την αβεβαιότητα.Το βλέπουμε αυτό καλύτερα στις μεγάλες αποφάσεις που καλούμεθα να πάρουμε κατά καιρούς, στη διάρκεια της ζωής μας.Σου προσφέρεται, για παράδειγμα, μια καλύτερη εργασία σε κάποια άλλη πόλη. Πρόκειται, από τη μια, για μια μεγάλη ευκαιρία,  αλλά, από την άλλη, φοβάσαι να το ρισκάρεις ή δεν θέλεις να μετακομίσεις.Ναι μεν είσαι καθηλωμένος στην παρούσα εργασία σου χωρίς ελπίδα προαγωγής,  αλλά τα παιδιά σου είναι ευχαριστημένα με το σχολείο τους. Ούτε η γυναίκα σου θέλει να μετακομίσετε, αλλά βρήκες διπλάσιο σε μέγεθος σπίτι και με τα μισά λεφτά. Νομίζεις ότι πρέπει να μετακομίσετε, αλλά οι φίλοι σου δεν είναι σίγουροι. Στριφογυρίζεις άγρυπνος αργά το βράδυ στο κρεβάτι σου, παίρνοντας πότε τη μια και πότε την άλλη απόφαση.  

Αυτή είναι η πραγματικότητα.Δεν νιώθεις εκατό τοις εκατό σίγουρος και δεν βλέπεις με ποιο τρόπο θα αποκτήσεις αυτή τη βεβαιότητα.Έτσι, λοιπόν, το συλλογίζεσαι,  ελπίζεις, προσεύχεσαι  για καθοδήγηση, περιμένεις κάποια συμβουλή, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις ξανά και ξανά, περιμένοντας κάποια αστραπή από τον ουρανό, κάτι όμως που δεν συμβαίνει ποτέ.

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 




Τι είναι, λοιπόν, η βιβλική πίστη .

Στις μεγάλες αποφάσεις της ζωής,  πίστη δεν σημαίνει να νιώσεις πρώτα εκατό τοις εκατό βέβαιος για κάτι.

Πίστη σημαίνει να  αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στην πεποίθηση και τη μη πεποίθηση, τη βεβαιότητα και την αμφιβολία, την ελπίδα και την απελπισία και στο τέλος, διστακτικά, να ενεργεις  με βάση την πεποίθηση και τη βεβαιότητα.

Το να ζεις  δ ι ά   της πίστεως , σημαίνει να κάνεις ένα βήμα  μπροστά έστω μικρό, έστω αμφίβολο, έστω κι αν δεν νιώθεις απόλυτα βέβαιος για τον εαυτό σου.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πιστη πεποιθηση

 




Όπως ας πούμε, στην περίπτωση του Αβραάμ, μπορεί να καλέσει κι εσένα ο Θεός να υπακούσεις σε μια εντολή Του,  χωρίς να γνωρίζεις καλά καλά πού ακριβώς πηγαίνεις .Ποιο να είναι άραγε το βήμα που εσύ πρέπει να κάνεις;

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πιστη πεποιθηση

 

 

σ.σ.Οι ¨υποψιασμενοι¨ θα καταλαβουν γιατι η εισαγωγη απ τον ¨Κοριολανο ¨του Μπετοβεν.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου