Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ;

 








Συνηθως, οι ανεπαρκείς άνθρωποι , τείνουν να υπερεκτιμούν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τους εαυτούς τους. Στον αντιποδα, οι έξυπνοι , τείνουν να υποτιμούν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους και να πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί σαν αυτούς , εκεί έξω. 

Απ την αλλη τωρα,  μια μελέτη του Yale που έγινε το 2008, έδειξε ότι οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι ανοιχτόμυαλοι απέναντι στις απόψεις των άλλων, χωρις να διατυπώνουν την δική τους, μέχρι να ακούσουν όλα όσα έχουν να τους πουν. Εξ αλλου είναι πιο σίγουροι για την γνώμη τους και χειραγωγούνται πολύ πιο δύσκολα. 








Αν τωρα είσαι από αυτούς που τους αρέσει να μένουν και μόνοι και  να μην είναι συνέχεια με κόσμο, τότε έχεις ένα ακόμα  σημάδι ευφυΐας. Αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology, έδειξε ότι η αυξημένη ευφυΐα και η μοναχικότητα συνδέονται. 

Η ικανότητα του να αποφεύγεις να παίρνεις παρορμητικές αποφάσεις και η προσερμέτρηση των επιλογών, σχετίζεται με την ευφυΐα, όπως απέδειξε και σχετικό πείραμα του Πανεπιστήμιου του Yale. Στην εν λόγω έρευνα, οι συμμετέχοντες έκαναν πρώτα τεστ IQ και στη συνέχεια τους προσφέρθηκε ένα χρηματικό ποσό σαν ανταμοιβή, που μπορούσαν να λάβουν εκείνη την στιγμή ή λίγο αργότερα. Όσοι επέλεξαν να περιμένουν, είχαν και τα υψηλότερα σκορ στα τεστ IQ τους.








Η Δημιουργικότητα Είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης, καθώς απαιτεί ευέλικτη σκέψη και ικανότητα για την εύρηση διαφορετικών λύσεων πάνω σε ένα πρόβλημα. Η Ακαταστασία Σύμφωνα με τους ειδικούς,  συνδέεται με τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα

Η μεγάλη περιέργεια,Το να θέλεις να μαθαίνεις συνέχεια νέα πράγματα και όλο και πιο πολλά, είναι στοιχείο των ευφυών ανθρώπων Μάλιστα, σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Individual Differences, απέδειξε ότι τα άτομα που είχαν υψηλότερο IQ, είχαν και περισσότερη περιέργεια, ενώ ήταν και ποιο ανοιχτά σε ιδέες. 

Συμπερασμα, ενας ανθρωπος που συνηθως περνα απαρατηρητος, ουσιαστικα ειναι πολλες φορες αξιολογοτερος απ αυτον που ¨κανει φασαρια¨στο περασμα του. 


Χαιρετε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου