Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ..

 

Πότε πέφτει η Κυριακή των Βαΐων 2023 « Coolweb.gr






Η Ανάσταση είναι η μεγάλη Ελπίδα που χάρισε ο Χριστός στους ανθρώπους, που  ζούν κάτω από το φόβο του θανάτου

Δεν περιφρόνησε το ανθρώπινο σώμα ο Χριστός, αντίθετα το τίμησε. Ανέβηκε  και παρέμεινε στο Σταυρό, απ τον οποίο κατέβηκε νεκρός, για ν αναστηθεί, με το ίδιο σώμα του οποίου τα σημάδια έδειξε στους μαθητές.

Ολα αυτά δείχνουν την αξία του ανθρώπινου σώματος, που θα αναστηθεί την κατάλληλη στιγμή, και μας χαρίζουν ελπίδα και θάρρος για την αντιμετώπιση του μόνου πραγματικού εχθρού, που είναι ο θάνατος .

Το κήρυγμα,  της Αναστάσεως, είναι η απάντηση  σ αυτούς, που είναι επηρεασμένοι από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους,που περιφρονούν  το σώμα θεωρώντας το σαν φυλακή της ψυχής.

Η Ορθοδοξία θέλει το συν-αμφότερο, ψυχή και σώμα, εικόνα Θεού.Τιμά το σώμα Το δοξάζει στα πρόσωπα των Αγίων που πέρασαν στη Θέωση.












Η αρχαία ελληνική γραμματεία, ομιλεί για  ταφή του νεκρού με τιμές από τους δικούς του που είναι παρηγοριά, στην απαράκλητη θλίψη του θανάτου.

Στην Χριστιανική πίστη,

η παρηγοριά δεν προέρχεται από την ταφή του νεκρού σώματος. Αλλά απο την  επιστροφή του στην αληθινή πατρίδα, ¨τήν μένουσαν πόλιν¨που είναι η πορεία της ψυχής στον τόπο της αναπαύσεώς της, όπου θα αναμένει την ανάσταση του νεκρού σώματος, κατά το πρότυπο του Χριστού, για να απολαύση μαζί Του, ολόκληρος ο άνθρωπος..σώμα και ψυχή την Βασιλεία των ουρανών

Αυτής της πορείας η Αρχή είναι η Κυριακή των Βαϊων.

Χαιρετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου