Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2021..ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ

 







Τον περασμενο Οκτωβριο νοιωσαμε εντρομοι τον σεισμο στη Σαμο. Τοτε μιλησαμε και για θεομηνια. Ειπαμε ο ¨Εγκέλαδος¨ χτυπησε τη Σαμο. Για να μην καταλάβει ο κόσμος ότι Ο Τριαδικός Θεός είναι ο ¨ποιών την γήν τρέμειν¨.

Τοτε ψιθυρισαμε πως Η  αποστασία των ανθρώπων 

φέρνει τις θεομηνίες.

Το βεβαιώνει ο Μέγας Ιουστινιανός στην 131 ¨Νεαρά¨ του,Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Τοτε σε  όλες  τις Εκκλησίες  της Ελλάδος,  στον Εσπερινό του αγίου Δημητρίου, εγινε βαθύτατη  επίκληση προς τον Μόνον Αληθινό Θεό να μας απαλλάξει ¨της του σεισμού  απειλής¨. Σε αναμνηση Του σεισμου, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, το 740 μ.Χ. στις 26 Οκτωβριου,επί βασιλείας  Λέοντα του Ισαύρου.

Ψέλνονται ειδικά τροπάρια  μόνον μια φορά το χρόνο, μόνον στις 27 Οκτωβρη.

Έγινε σεισμός, ό π ω ς  μας άξιζε για τις αμαρτίες μας.Ακριβως την ιδια μερα, το 2018 σεισμος 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο .Τον θυμαται αραγε κανεις; Δεν θρηνησαμε θυματα το 2018 στη Ζάκυνθο, με τα 6,8 ρίχτερ.  Και  να τωρα στην Ελασσονα ο ιδιος σεισμος με 1500 σπιτια διαλυμενα, και τους σεισμολογους να προσπαθουν να κανουν αφομιωσιμο το αχαρο καθηκον τους.

 

 

 


 

 






Σ ω θ ή κ α μ ε   και παλι. Απ το ¨γυαλι¨ παρακολουθησαμε ξεπνοιοι την ταλαιπωρια των συνανθρωπων μας, μεσα στο κρυο, χωρις σπιτια, φαγητο και ελπιδα.Κι αντι να σκυψουμε το κεφαλι να προσευχηθουμε, ξεχυθηκαμε στους δρομους διαμαρτυρομενοι, για την μη ικανοποιηση του αιτηματος ενος ισοβιτη. Δυστυχως δεν εχουμε παρει ειδηση τί ακριβως συμβαινει. Ποιος αραγε θα μπορουσε να μιλησει στον οργισμενο νεο που πιστευει οτι υπερασπιζεται το δικαιο και καλο, τί σημαινει διασωληνωση και αναπνευστηρας..κανεις

Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουμε ως λαός και να καταλάβουμε το υπερόπλο που έχουμε στα χέρια μας, που εξασφαλίζει τη ¨Νίκη την νικήσασα τον Κόσμο¨







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου