Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ..ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ.

 


Posted on  

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοσμάς και Δαμιανός

 

 

Την  1η Ιουλίου ερταζουν οι διδυμοι αγιοι Αναργυροι , οι Ρωμαιοι.

Εζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν, Ο Μάρκος Αυρήλιος Καρίνος Αύγουστος  γνωστός απλά ως Καρίνος,  από το  282 ως το 285 .

 



Σχετική εικόνα

 



Έγινε Καίσαρας και τοποθετήθηκε συν-αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ταυτόχρονα  με την άνοδο του πατέρα του στο θρόνο.

Επίσημα στοιχεία για το χαρακτήρα και την καριέρα του μας έχουν περιέλθει αλλοιωμένα από την προπαγάνδα του νικηφόρου αντιπάλου του, του Διοκλητιανού.

 



Αποτέλεσμα εικόνας για Διοκλητιανού

 


Τα δίδυμα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, ήταν γιατροί , και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα ,μια και δεν έπαιρναν χρήματα, ζητούσαν να πιστεψουν στο Χριστό.

Οπως γίνεται συνήθως σ αυτές τις περιπτώσεις  ¨καλοθελητές¨ διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα Καρίνο λέγοντας του  ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν, τα έκαναν με μαγικές τέχνες.

Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν εκούσια  ενώπιον του και ο Καρίνος, προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό. 

 


Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοκράτορα Καρίνο

 

 

Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να αλλάξουν και τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους Αγίους μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του.Οι Άγιοι τον θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό, και Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ’ αυτό πού συνέβη, και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Αργότερα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τούς είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί υπερέβησαν αυτόν σε δόξα και φήμη. 


Γι’ αυτό τον λόγο, τους ανέβασε σε κάποιο όρος με το πρόσχημα  της συλλογης διαφόρων  βοτανων, και εκεί τους επετέθη με πέτρες και τους θανάτωσε.

Ο ιδιος ο δασκαλος τους στην ιατρικη .

Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου