Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ..ΠΑΝΤΑ

 









Διαβαζω στην Καθημερινη 

https://www.kathimerini.gr/society/561522289/o-gerontas-toy-voynoy-kai-oi-christodoylikoi/ 

Η παλιά ομάδα των χριστοδουλικών μητροπολιτών έχει εμφανίσει υποψηφίους σε τρεις από τις πέντε μητροπόλεις, δίνοντας έτσι την αίσθηση για πρόθεση σύγκρουσης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. 

Στην πραγματικότητα, όμως, η διακύβευση δεν αφορά τον κ. Ιερώνυμο, αλλά την επόμενη μέρα όπως παραδέχονται κατ’ ιδίαν όλοι οι κεντρικοί παίκτες. Αλλωστε αυτή η πολυδιάσπαση  φιλοδοξιών είναι τελικά που επιτρέπει στον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίζει αδιατάρακτος την πορεία του.








Ολοι πηγαίνουν σε εκείνον για την ευλογία του ώστε να κερδίσουν πόντους για την επόμενη μέρα. Ο καθένας πιστεύει ότι παίρνει την ευλογία για τον ίδιο, αλλά τελικά η ευλογία επιστρέφει στον Γέροντα. 








Ανέχεται ο Θεός την κακία των ανθρώπων, για να αποδειχθεί επάνω στα πράγματα ότι αυτοί με την κακία τους όχι μόνο δεν μπορούν να ματαιώσουν  το σχέδιο Του , αλλά και παρά την θέλησή τους το υπηρετούν. Και ο διάβολος ακόμη με όλη την πανουργία του δεν μπορεί ποτέ να ματαιώσει την βουλή του Θεού, αλλά, χωρίς να το θέλει και να το καταλαβαίνει, γίνεται όργανο και υπηρέτης Του . 

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη της δικής μας βοήθειας ούτε πολύ περισσότερο των παρανόμων ενεργειών μας, ούτε ισχύει για τον Θεό το 

ο σκοπός αγιάζει τα μέσα 

Ας μη θέλουμε λοιπόν να εκβιάζουμε τα πράγματα και να καταστρώνουμε μόνοι μας σχέδια, αποκλείοντας την επέμβαση του Θεού, διότι δεν κερδίζουμε τίποτε.   

Ιερά Ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης [σελ. 124-125]. + πρωτοπρεσβυτερου Κωνσταντινου Παπαγιαννη 

http://antonispapagiannis.blogspot.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου