Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΠΤΩΣΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΠΟΛΛΩΝ..

 








Σχετική εικόνα

 



 

 

 

Ο Δίκαιος Συμεών, πήρε στην αγκαλιά του Τον Χριστό, και είπε:

Τώρα μπορείς να πάρεις πλέον τον δούλο σου Κυριε

 Ο Γέροντας Σωφρόνιος, μας λέει.. μετα την εξοδο της απο το σωμα η ψυχη διατηρει το νου της.ικανο να σκεπτεται· διαφυλασσει την καρδια της οχι τη σαρκικη-το οργανο, αλλα την πνευματικη.

Κάποια φορά ένας ευσεβής, προσεύχονταν έντονα, για να του χαρίσει ο Θεός  αυτογνωσία.. και όντως τα κατάφερε και είδε το σώμα του απο μέσα προς τα έξω.. και είδε μέσα στην κοιλιά του τον γαστρεντερικό σωλήνα, φοβερό βούρκο, βρωμιά και δυσωδία..  Τάχασε…Τρόμαξε…Αηδίασε..και δεν ξαναζήτησε πότε πλέον αυτογνωσία.. παρά έλεγε μόνο ένα απλό.. 

Κύριε ελέησον.

 

Λέει ο Γέροντας Σωφρόνιος όλη η άσκησή μας πρέπει να έχει ως στόχο την αγάπη η απόκτησή της στην καρδιά μας, συνεπάγεται μεγάλο κόπο. Όταν οι θλίψεις, οι αποτυχίες, οι αρρώστιες, τα παντός είδους παθήματα, υπομένονται με ανδρεία και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, κάνουν τη γη της καρδιάς μας, καρποφόρο, ικανή να καλλιεργήσει την αγάπη. Καρδιά Που Δεν Συνετρίβη από τα πλήγματα των θλίψεων και δεν ταπεινώθηκε μέχρι τέλους από κάθε είδους ένδεια  πνευματική και σωματική δεν είναι ικανή να δεχθεί τη θεία χάρη. αυτη εξαγοραζεται με πολυ ακριβο τιμημα. Την Ώρα Που Θα Πλησιάσει Ο Θάνατος, τη βαρειά αυτή ώρα, η ψυχή θα γνωρίσει ότι η σωτηρία της  βρισκονταν βρίσκεται μόνο στην αγάπη.

Για την αγάπη αυτή χρειάζεται να παλεύουμε αδιάκοπα Δεχόμαστε Τη Χάρη όχι για τους όποιους αγώνες μας ησυχία, νηστεία, προσευχή , αλλά κυρίως για την εκπλήρωση του θελήματος του θεού.

Τι σημαίνει η φράση που ακούμε στο Ευαγγέλιο για την Υπαπαντή του Χριστού: 

και σου δε αυτής..την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία, όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί

Αυτή η προφητεία του αγίου Συμεών, πρός την Παναγία, αναφέρεται στον πόνο και την θλίψη της Θεοτόκου, όταν θα έβλεπε τον Υιό της πάνω στον Σταυρό. Ακριβώς αυτή η ρομφαία, που θα διέλθη την ψυχή της Θεοτόκου κατά τον σταυρικό θάνατο του Χριστού, θα αποκαλύψη τους διαλογισμούς πολλών ανθρώπων, που βρίσκονταν κεκρυμένοι στην καρδιά τους. 

Αυτοί αμφιβάλλουν αν είναι γνήσια και αληθινή μητέρα. 

Αλλά από τον πόνο που αισθάνθηκε καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για την φυσική του μητέρα.

Όπως Αν Αποκαλυφθώσιν Εκ Πολλών Καρδιών Διαλογισμοί

Ο Πέτρος Από Θερμός Και Ζηλωτής, Θα Τον Αρνηθή,Οι Μαθητές Θα Τον Εγκαταλείψουν, 

Ο Εκατόνταρχος Θα Ομολογήση Από Τα Σημεία, Ο Ιούδας Θα απαγχονισθει.

Οι Ιουδαίοι θα δώσουν αργύρια στους φρουρούς για να αποκρύψουν την Ανάσταση.

Η προφητεία αυτή δεν αναφέρεται μόνο στην σάρκωση και την σταύρωση, αλλά και στην όλη ζωή της Εκκλησίας, που είναι το πραγματικό Σώμα του Χριστού.

Άλλοι σώζονται παραμένοντας στην Εκκλησία και άλλοι καταδικάζονται, αρνούμενοι το σωτηριώδες έργο της.

Επίσης, επειδή με το Βάπτισμα δεχθήκαμε την Χάρη του Θεού μέσα στην καρδιά και δεν φεύγει ποτέ, αλλά απλώς με τα πάθη καλύπτεται, όταν αμαρτάνουμε, πίπτουμε, και όταν αγωνιζόμαστε  και μετανοούμε, ανασταινόμαστε.

Ο Χριστός θα είναι 

εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών

και στην άλλη ζωή, αφού όλοι θα δουν τον Χριστό, αλλά για άλλους θα είναι Παράδεισος  και για άλλους Κόλαση.

 



ΠΗΓΗ  το βιβλίο ¨Δωδεκάορτο. Οι Δεσποτικες Εορτες¨του Μητροπολίτου Ναυπάκτου. Εκδοσεις.https://www.pelagia.org/root.el.aspx. 

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..ΤΕΛΙΚΑ | Kosmaser's Weblog

Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου