Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

MONON AΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ..


 

 

 

 


 

 

 

 

Η διαδικασια του θανατου μας ακολουθει καθε στιγμη

Αν το συνειδητοποιήσουμε και το αποδεχτούμε , θα φοβόμαστε λιγότερο τον θάνατο.

Θα φτάσουμε να τον θεωρούμε ως αναπόφευκτο μέρος της πορείας μας προς μια πληρότητα της ζωής. 

Ο Χριστός μας καλεί να απωλέσουμε τον εαυτό μας την ψυχή μας. Διαβαζουμε στο Ευαγγέλιο

Οστις θέλει οπισω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτον, αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι

 

 

 

 


 



 

 

Φοβερά λόγια για τον σημερινό άνθρωπο που λατρεύει τη ψυχή του, τα υπάρχοντά του, τα πάθη του. Εμεινε άναυδος, όταν ξαφνικά του πήραν μέσα απ τα χέρια κομμάτι απ τον μισθό του, τη σύνταξή του, το εισόδημα απ τα διαμερίσματά Του, που με ιδρώτα απέκτησε.

Τον έπνιξε η αδικία.Ετρεξε πήγε φώναξε,έκλαψε απο ανείπωτο δίκηο. Και στο τέλος τα έβαλε με τον Θεό, που άφησε τους αδικους πολιτικούς, τους επίορκους αξιωματούχους, να τον καταληστέψουνε. 

Ομως ο Χριστός απ το Σταυρό, συγχώρεσε   εκείνους που τον έκριναν τόσο απάνθρωπα 

Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ το κέρδος που θα είχαμε, αν, ας πούμε, δεν συνέβαινε  τίποτα απ όλα  που μας ταλάνισαν αυτά τα χρόνια, και μας έκλεψαν τον κόπο ολόκλήρης της ζωής μας, και μας χρέωσαν απο πάνω και για μιαν ακόμα; Θα ζούσαμε στο ψέμμα που μας είχαν μάθει αυτά τα τελευταία 40 χρόνια,μια ολόκληρη ζωή και θα περιμέναμε έναν  ευτυχισμένο, γεμάτο απόλαυση και πληρότητα θάνατο

Πλούσιοι μ όσα κερδίσαμε. Με παιδια κι εγγόνια Και μια ζωή γεμάτη απο ηδονές και οδύνες

Ομως Εκείνος είπε: 

Τί θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει, και απολαύσει όλο τον κόσμο, και χάσει την ψυχή του,ή τί θα μπορούσε να δώσει κάποιος σε αντάλλαγμα της ψυχής του;

 

Πρόκειται για φράση   διφορούμενη, όπως κάθε τι που λέγεται για τον θάνατο.

Σημαίνει στην πραγματικότητα να προσπαθήσουμε.Να βρούμε μέσα μας τον αληθινό και Βαθύ Εαυτό,Που Ανήκει Στην Αιωνιότητα.

Θα πετυχαίναμε πολλά Εάν Είμασταν Πρόθυμοι Να Αναγνωρίσουμε Ο Ένας Τον Άλλον,ακομα κι αν η άλλη ύπαρξη ειναι για μας μία πρόκληση  ενίοτε και μία αντιπαλότητα, και μας φέρνει φόβο.

Θα πρέπει να βρούμε το κουράγιο να πολεμήσουμε ενάντια στον φόβο Που Μας Αποθαρρύνει από την αναγνώριση του άλλου και να τον ξεπεράσουμε.

Σε κάθε βήμα θα πρέπει Να Αποποιούμαστε Τον Εαυτό Μας,Για Να Αφήνουμε Χώρο Στο Είναι Του Άλλου. Καλούμαστε σταδιακά να θανατωνουμε τον εαυτό μας ώστε ο πλησίον μας όποιος κι αν είναι αυτός, να ζήσει, κατά τον λόγο του αγιου Ιωάννη του Βαπτιστή: 

Εκείνον Δή Αυξάνειν, Εμέ Δε Ελαττούσθαι Έτσι, Ο Θάνατος Του Εαυτού Σημαίνει Ότι Αφήνουμε Μέσα Μας Μόνον οτι ειναι  ουσιωδες      

Για Να Ζήσουμε Με Πληρότητα.

Χαιρετε.

 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου