Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ…ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ

 


 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πεντηκοστή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πεντηκοστή

 

 

Η Π ε ν τ η κ ο σ τ ή   είναι,  η ίδρυση της Εκκλησίας μας

Πριν 2000 χρόνια, με την Κάθοδο του Αγίου Πνεύματος,ο Απόστολος Πέτρος  μίλησε για την Εκκλησία, στο πλήθος των ομοεθνών του.

3000 Εβραίοι αμέσως  βαπτίσθηκαν Χριστιανοί. Απο τοτε,  κύλησαν 2 χιλιάδες χρόνια, ομως το Αγιο Πνευμα πάντα έρχεται, σ αυτόν που το επιθυμεί . 

Εγκαθίσταται, αλλοιώνει το σύνολο της ζωής του και ξαφνικά παύει να τον απασχολεί ο χρόνος αυτός καθ εαυτός.

Δεν ασχολείται για τον αν θα πάει διακοπές   Γενικά δεν τον απασχολεί το οτι μεγαλώνει, χάνει τη φρεσκάδα και την όποια γοητεία του, και οτι η φθορά αφήνει έντονα τα ίχνη της πάνω του.

Τί μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε έναν  γερασμένο άνθρωπο;

Εναν ρυτιδιασμένο, κακόκεφο γερμένο απ την οστεοπόρωση , που ξεχνάει εύκολα, αγκομαχάει γκρινάζει και είναι συνεχώς με ξυνισμένο πρόσωπο.  

Ομως η επιστημη της γεροντολογίας  μας δίνει μιαν άλλη, πολύ διαφορετική εικόνα της τριτης ηλικίας:

Οι σημερινοί ηλικιωμένοι , τείνουν να είναι πιο ευτυχείς, και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν αρκετά οξυδερκείς. 

Ας δούμε λοιπόν τί πράγματα αλλάζουν καθώς γερνάμε

 

 

 

 

 

Η τρίτη ηλικία γιορτάζει | Alfavita

 

 

 

 

Οταν μιλάμε για τρίτη ηλικια, φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα γκρινιάρηδων ηλικιωμένων ,που όμως δεν ευσταθεί επιστημονικά. 

Η  ωρίμανση 7 στις 10 περιπτώσεις συνοδεύεται από ευτυχία για πολλούς ανθρώπους, κάτω απο ωρισμένες φυσικά προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων,όπως ήδη προείπαμε, βασική είναι η σταθερή πίστη στο Χριστό.

 

 

 

Ο βελονισμός στην τρίτη ηλικία - grandmama

 

 

 

Αλήθεια έχετε δεί ποτέ έναν πιστό Χριστιανό να γκρινιάζει για τις ρυτίδες του; Προσοχή το εννοώ Συνειδητοποιημένο Πιστό Εχουμε πεί και υποστηρίξει συμφωνα με πολλές μαρτυρίες, μελέτες και Βιβλικά χωρία, οτι ο άνθρωπος είναι 

Γ ε λ α σ τ ι κ ό   ό ν.

 

Αυτό είναι ένα  στοιχείο αισιοδοξίας για τους γηραιότερους που συνεχίζουν να εκτιμούν το χιούμορ, δεδομένου ότι  καταλαβαίνουν , πως πρέπει, τα περισσότερα γεγονότα της ζωής τους,να τα βλέπουν με χιούμορ.

Με τη γήρανση, η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, η επιδερμίδα, αδυνατίζει. Την ίδια στιγμή, το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και ελαττώνεται η περιεκτικότητά του σε λίπος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βαθουλωμένο πρόσωπο με σημάδια από γραμμές και ρωγμές,μας απογοητεύει.Κάτω από το βαθουλωμένο δέρμα τα κύτταρα του σώματος βρίσκονται επίσης σε δυσχερή κατάσταση. Τα βλαστοκυτταρα που θεωρείτο ότι  αντι μάχονται τη γήρανση αναπληρώνοντας τα γερασμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα επίσης  υποχωρούν καθώς  γερνάμε και φθειρόμαστε.

Πλάνη να νομίζουμε οτι μπορούμε να φρενάρουμε τη φθορά.

Ακόμα κι αυξητική ορμόνη, που έδωσε φτερά αισιοδοξίας στην τρίτη ηλικία  εξουδετέρωνε το πλεονάζον λίπος χαρίζοντας νεανικό λούκ σε 70 ντάρηδες , αποδείχτηκε   σαπιο μήλο,γιατί δημιουργούσε ανόητους παλίμπαιδες.

Οσο περνά ο καιρός, χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο, κι έτσι πρέπει να το καταλάβουμε οτι το οτι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε νωρίς,δεν σημαίνει οτι πάσχουμε απο αϋπνία, αλλά οτι δεν  έχουμε  ανάγκη  τόσου ύπνου 4-6 ώρες είναι υπερ αρκετές

Ετσι δεν καταφεύγουμε έστω σ αυτα τα ήπια υπνωτικά-υπναγωγά χάπια, που διαταρασσουν τον ρυθμό μας.Αρα, Η απλούστερη εξήγηση για τον λιγότερο ύπνο είναι ότι οι γηραιότεροι ενήλικες χρειάζονται λιγότερο ύπνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, να διαχειριστεί πολλές και άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες, από τον θόρυβο στο δρομο μέχρι τις λάμψεις από διαφημιστικές ταμπέλες,καθώς προχωράει η ηλικία το πρόβλημά του θα γίνεται χειρότερο. 

Καθώς το άτομο γερνάει,μειώνεται η Ικανότητά Του να Α γ ν ο ε ί   Τους Περισπασμούς,έτσι μας δυσαρεστεί το συνεχές γαύγισμα του σκυλιού του διπλανού μας, το άσχημα παρκαρισμένο, πάνω στο γκαράζ μας ,αυτοκίνητο του τρίτου,οι φωνές  απ το απέναντι διαμέρισμα,ή το πιάνο που παίζει ξανα και ξανά το ίδιο κομμάτι.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως καθώς έρχονται  τα γηρατειά,  σκληραίνουν οι πεποιθήσεις.  Δεν είναι ομως έτσι ακριβώς τα πράγματα.Καθώς μεγαλώνουμε δίνουμε σημασία σε ψιλοπράγματα,  που τ αφήνουμε να μας καταστρεφουν τη ζωή, ενώ δεν πρέπει να τα προσέχουμε , μια κι αυτή καθ αυτή η ζωή είναι τόσο πολύτιμη, κι όσο περνάει ο καιρός γίνεται και λιγότερη,και πρέπει να εστιάζουμε σε  όλο  κι ακριβότερους σε νοήματα στόχους και προορισμούς. 

Ας αφήσουμε λοιπόν τα ανόητα σήριαλ στη τηλεόραση, τις αηδιαστικές δήθεν ειδήσεις, κι ας περιοριστούμε στην ενημέρωση που μας προσφέρουν επιλεγμένοι απ εμάς διαδικτυακοί τόποι του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού  τώρα πλέον δεν τίθεται θέμα ξενων γλωσσών, μιας και οι αυτόματοι μεταφραστές, και γρήγορα, και απλά, αλλά το κυριώτερο άμεσα κι εύστοχα, μας μεταφράζουν τις περισσότερες γλώσσες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος καλό θα ήταν να αναζητούμε και λίγη καθαρή πνευματική τρόφη, που  μόνον  η  Εκκλησια μας μπορεί να μας δώσει.

 


 

 

 

 

Η Κοινωνία Της Εκκλησίας είναι η μόνη ειλικρινής κοινωνία ανθρώπων προσευχομένων, και  χαρούμενων.

Δοκιμάστε μια Κυριακή, αντί για ύπνο, να σηκωθείτε και να πάτε στην Κυριακάτικη Λειτουργία της Εκκλησίας της γειτονιάς σας. 

Δεν έχει σημασία αν κατά την ώρα εκείνη σκέφτεσθε  άλλα πράγματα, αφεθείτεστη Συνήχηση Της Συμπροσευχής, κι ας μην προσευχεσθε εσεις είπαμε. 

Σας βεβαιώνω οτι θα φύγετε αλλοιωμένοι, και χαρούμενοι χωρίς να υπάρχει εμφανής  υποκειμενη αιτία.

Χαιρετε

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου