Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ..ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ 2019 ...










Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας, εβγαλε μιαν αναιμικη ανακοινωση περι νεου αγνωστου μεχρι στιγμης ιου που απειλει την ανθρωποτητα με πανδημια..Κι αναρωτιεται ο αφελης ψηφοφορος..

Δεν θα ηρεμησουμε ποτε


Αν παμε πισω 3 χρονια θα δουμε πως ειχει προκύψει ωφέλεια για ολους μας , απ την ξαφνικη επελαση του κορωνοϊου :

Σταμάτησαν τα καρναβάλια .



Για τα... καρναβάλια! Αφίσες στα τουρκικά για τις αποκριάτικες ...



Οι προ του Πάσχα πολυήμερες εκδρομές των μαθητών .

Η απομάκρυνση από το σχολικό χώρο των μαθητών και η εκπαίδευση στο σπίτι.

Η βλάσφημη προσέλευση στην Θεία Κοινωνία που είχε γίνει συνήθεια στο τόπο μας τα τελευταία χρόνια . 

Πολλοί μη συνειδητοποιημένοι χριστιανοί πήγαιναν να κοινωνήσουν από συνήθεια ή κατόπιν πιέσεως συγγενικών τους προσώπων, μόνον για το καλό, όπως έλεγαν, χωρίς μετάνοια, χωρίς συναίσθηση, χωρίς φόβο Θεού.

Οι μοιχείες, οι πορνείες και η προϊούσα ανηθικότητα σε όλες τις ηλικίες με την συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων τερμάτισε 

Ο φ ό β ο ς  φυλάει τα έρημα


Έκλεισαν και μπαράκια, τα κλαμπ , οι Οίκοι ανοχής και όλα εκείνα τα στέκια της αμαρτίας που η νεολαία, στην καλύτερη περίπτωση, έχανε μόνον τις παραγωγικές της δυνάμεις ξενυχτώντας σε μια αυταπάτη διασκέδασης.

Αλλά και η απομόνωση της Αθωνικής Πολιτείας,  θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη.





Η Μοναχική καθημερινότητα




Θα μαζευτούν στο κελί τους οι μοναχοί που άσκοπα περιφέρονταν στον Κόσμο. Μετά θ αρχίσουν με μεγαλύτερη θερμή να τηρούν τους Κανόνες τους χωρίς περισπασμούς  που είχε η αδιάκριτη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών , όχι πάντα προσκυνητών.

Αλλά και χωρίς  τους πειρασμούς της αυτοπροβολής του υλικού κέρδους  που για τον μοναχό ή τον ηγούμενο είναι πνευματικός θάνατος.

Οι γάμοι και οι βαπτίσεις που ,αντί να εκφράζουν τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας, είχαν καταντήσει σόου εντυπωσιασμού με τη χυδαιότητα της αμφίεσης. Ταπεινά, χωρίς μπαλόνια και κοντά ή σχιστά φορέματα και λουλούδια στις κολυμβήθρες θα τελείται το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος . Μόνο με τα απολύτως αναγκαία πρόσωπα χωρίς περιττές δαπάνες.

Αν κανείς ξετυλίξει το κουβάρι αυτό θα διαπιστώσει ότι μόνον καλές και ευεργετικές συνέπειες έχει ο  ιός. 

Η απέραντη αγάπη του Θεού μας δίνει τη μοναδική αυτή ευκαιρία. Το  κλείσιμο των Εκκλησιών, και αυτό ακόμη δρα ευεργετικά.

Σκοτεινιάζει ο Ήλιος όπως την ημέρα του Πάθους Του για να ανατείλει η Ανάσταση Του  μέσα σε πελάγη Δόξης και Πνευματικής Χαράς. Ένα Πάσχα που φέτος μάλλον θα είναι χωρίς κροτίδες και βεγγαλικά, που ούτως η άλλως εκφυλίζουν το Μεγαλειώδες Μήνυμα 

Όλα σε τάξη. Κι ολα εξ αιτιας ενος….αλγοριθμου.  

Αραγε το πηραμε το μηνυμα ή μηπως θα χρειασθει και νεωτερο , συμφωνα με τον Π.Ο.Υ.


Χαιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου