Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟ

 










Υπαρχουν τροφές που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα μας

Οι  αναπνευστικες ιώσεις σε  λιγο θα βασιλευουν στο χωρο. Απαραιτητη, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού  που αποτελεί την κυρια άμυνα του οργανισμού στους εισβολείς, γι’ αυτό και  φροντίζουμε να είναι δυνατό και να λειτουργεί σωστά.

Ετσι  υιοθετουμε σωστες συνηθειες  ξεκινώντας από μια ισορροπημένη  διατροφή. 

Τα ανοσοκύτταρα έχουν ανάγκη από ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσουν σωστά

Αυτά τα συστατικά, παρέχουν  ενέργεια στα κύτταρα του ανοσοποιητικού και καταπολεμούν επιβλαβή μόρια

Εξυπνες διατροφικές επιλογές, που τονώνουν το ανοσοποιητικό και χαρίζουν προστασία έναντι των ιών. 

Φυτικές τροφές, προβιοτικά και πρωτεΐνες

Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, το καλύτερο διατροφικό πρόγραμμα για ισχυρό ανοσοποιητικό θα πρέπει να επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά.

Τροφές  που περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την τροφοδοσία των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Δίαιτα που ενισχύει το ανοσο απαιτεί τροφές με προβιοτικά, που ενισχύουν το μικροβίωμα του εντέρου και άπαχη πρωτεΐνη, που εμπεριέχεται τόσο σε ζωικές, όσο και σε φυτικές πηγές.

Οχι επεξεργασμένα τρόφιμα

Ένα υγιές ανοσο χαρακτηρίζεται από αποχη στην κατανάλωση ορισμένων τροφών όπως υπερεπεξεργασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, που στερούνται θρεπτικών συστατικών.

Οι τροφές αυτές μπορεί να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, προκαλώντας οξειδωτικό στρες και συμβάλλοντας σε φλεγμονες.

Τα καλύτερα τρόφιμα για δυνατό ανοσοποιητικό ειναι

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά   που υποστηριζουν την καρδιαγγειακή υγεία και εγκεφαλική λειτουργία, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, λάχανο, σπανάκι και  ρόκα είναι από τις καλύτερες τροφές για το ανοσοποιητικό.

Πλούσια σε μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βήτα-καροτίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β9 και ιδιαίτερα βιταμίνη C και Κ, που είναι απαραίτητα για ένα υγιές συστημα 

Τα προβιοτικά όπως  γιαούρτι, τ ξινολάχανο αποτελούν πολύτιμους συμμάχους για την υγεία του εντέρου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την άμυνα του οργανισμού. 

Τα καλά βακτηριδια στα προβιοτικά ενισχύουν τα κύτταρα του ανοσου στην εντερική επένδυση,  μεταβολίζουν τα τρόφιμα, ώστε να παράξουν θρεπτικά συστατικά που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμα.

Έτσι, το ανοσοποιητικό λαμβάνει τα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Ετσι  προσθέτουμε προβιοτικά στη διατροφή μας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα εσπεριδοειδή, πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ,παρεχουν βιταμίνη C, απαραίτητο συστατικό για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, καθώς προάγει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων


Άπαχη πρωτεΐνη 

Για την ενδυνάμωση του ανοσου, η πρωτεΐνη είναι σημαντική. Προτιμουμε πρωτεΐνες, που είναι χαμηλές σε κορεσμένα και θα τις εξασφαλίζουμε από τρόφιμα όπως φασόλια, φακές, κοτόπουλο, και ψάρια.







ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου