Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ



Αέναη επΑνάσταση: Μεγάλη Τρίτη Των Δέκα Παρθένων: Το νόημα της Παραβολής


Κατά την Παλαιά Διαθήκη, κάθε απομάκρυνση του νού απο τον Θεό, είναι μοιχεία.Θα μου πείτε τώρα τί σας λέω.Κι όμως εμείς τόχουμε περιορίσει στο σώμα.Δεν είναι έτσι.δεν είναι μόνο στο σώμα είναι όλη η ύπαρξη. 
Ο Παύλος ονομάζει τον άνθρωπο σαρκικό, και είναι αντίθετο του Πνευματικού.Σαρκικόςείναι αυτός που στερείται του Αγίου Πνεύματος, με αποτέλεσμα να.. καταντήσει σαρκικός, με όλα τα δυσάρεστα που είπαμε πιό πάνω.
Ετσι έχουμε τους σαρκικούς, τους ψυχικούς και τους πνευματικούς.
Τις πιό πολλές φορές ταυτίζονται ο σαρκικός με τον ψυχικό.
Οταν λοιπόν ο νούς μας κολλάει σ ένα αντικείμενο που υπεραγαπάμε,χωρίς να το καταλάβουμε γινόμαστε πόρνοι, γιατί η προσκόληση κι η αγάπη για το αντικειμενο αυτό, εκτοπίζει την αγάπη προς τον Θεό.
Κι εδώ είναι αυτό που θα σας σοκάρει.


Ο Θεός δεν είναι απλώς Πατέρας μας είναι ο Νυμφίος μας.
Με τον ίδιο τρόπο που, όταν κάποιος παύει να σκέπτεται την αγαπημένη του, και μοιχεύει με την πρώτη του, την παλιά, αγάπη του , όπως ανόητα πιστεύει,είναι πόρνος.Ετσι κι όταν παύει να σκέπτεται τον Θεό είναι το ίδιο πόρνος, και μπορεί να μην διαπράττει αμαρτία σωματική,ομως εξακολουθεί να είναι αρρωστος,γιατί ο πόρνος είναι άρρωστος τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή ,
Κάπως όπως και στην παραβολή των 10 παρθένων, όπου και οι δέκα,,ήσαν μεν παρθένοι,,αλλά οι πέντε δεν είχαν έλαιον, που είναι η χάρις, κι έτσι δεν εισήλθαν στον Νυμφώνα.
Κι ας προσέξουμε, γιατί δεν μας καταξιώνει η ΜΗ πορνεία,η ΜΗ σαρκικότης.Η μη σωματική μας καθαρότητα. Εκείνο που μας καταξιώνει είναι το κατα πόσο Αγαπάμε, κι έχουμε σχέση με τον Θεό.Οπότε μπαίνει σε άλλη διάσταση το θέμα.


Τώρα λένε: 
Κάθε σχέση έξω απ τον γάμο, τον θρησκευτικό, είναι πορνεία.Γιατί;
Μέσα στον γάμο δεν είναι πορνεία; 
Λίγοι ως ελάχιστοι είναι αυτοί, στο γάμο, που τηρούν πρό και μετά,όλες τις προϋποθέσεις.Τί δηλαδή επειδή παντρεύτηκες, όλα είναι καλά;Δυστυχώς αυτές οι απολυτότητες είναι κακές, και δεν οδηγούν πουθενα.
Τώρα θα μου πείτε και τί κάνουμε εμείς.Εχουμε την πίστη μας.Δεν προσπαθούμε να την διαφημίσουμε στον διπλανό μας, που δεν θέλει.Συζητάμε, όπως καλή ώρα.
Δεν πειράζουμε, δεν κρίνουμε και κυρίως δεν υβρίζουμε κανέναν,ούτε κι αυτόν που προσπάθησε να γίνει, αλλά δεν τα καταφερε, ηγέτης, και τωρα είναι καθηγητής πανεπιστημιου.





Μπορεί να πενθουμε, για να ξαναρθουμε απ όπου αρχίσαμε αλλα οταν μιλάμε με άλλους, είμαστε άλλο πράμα  
Είμαστε καλά,όλο χαρα, γέλια, που ίσως προκαλούν παρεξηγήσεις αλλά είναι υγεία.
Δεν έχουμε κόλλημα με τις πολιτικές αναξιότητες.Εχουμε χάρη και χαρά.Κι η Χαρη ειναι υγεια και παρθενικοτης. Μοιαζουμε με τις παρθενες που μπηκαν στη χαρα του Νυμφιου τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου