Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ..


Να ποιοι υπέγραψαν την Συνθήκη της Λωζάνης - Ατέχνως






Αποτέλεσμα εικόνας για καρα σεβντα



Ολοι μας ,άλλος λιγο άλλος πολύ, ειμαστε ενημεροι στον ¨βελουδενιο¨εξισλαμισμο που μας επιβαλλεται εξ ισου γλυκα κι αθορυβα Σχεδον ολοκληρος ο αυτοχθων πληθυσμος, τα προηγουμενα χρονια,¨απηλαυσε¨τον Σουλεϊμαν τον μεγαλοπρεπη..Ακολουθησαν ο καρα νταγι, ο καρα σεβντα. Για την καρα βλακεια μας επρεπε να περιμενουμε λιγο, αλλα να που μας προεκυψε με την επισκεψη ,του καθ όλα ωραιου, ανδροπρεπους, ευσταλούς, χαμογελαστου τουρκου πρωταγωνιστη απ οπου και το επι κεφαλης βιντεο..



Αποτέλεσμα εικόνας για καρα σεβντα


Αυτά για εισαγωγη Όμως υπηρξε κι ένα άλλο γεγονος, που με τα συνεδρια τυπου ¨παραπετασματος¨ και αλλα πολλα μαλλον  περασε απαρατηρητο .Εννοω το γεγονος της αμφισβητησης της¨Συνθηκης της Λωζανης¨από μερους του τουρκου Προεδρου.
Παμε, λιγη ιστορια..



 Αποτέλεσμα εικόνας για Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Η Τουρκία θεωρείται ¨διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας¨ και τα εδάφη που κατέχει και πολλά ακόμη μπορεί να τα διεκδικήσει,άσχετα από Διεθνείς Συνθήκες.
Όμως για την Ελλάδα δεν ισχύει αυτό, μια κι η Ελλάδα είναι Κράτος βάσει Διεθνών Συνθηκών και δεν προϋπήρχε ούτε διαδέχθηκε άλλο Κράτος.
Την ¨Ύστερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία¨, το λεγόμενο Βυζάντιο,
 δεν το αναγνωρίζει το Ελληνικό Κράτος ως πρόγονό του, ούτε θεωρείται συνέχεια αυτού.Αντίθετα ο Κοραής και η περί αυτόν Ελληνική Νομαρχία θεωρούν και τους Μακεδόνες και τους «Βυζαντινούς» κατακτητές των Ελλήνων.
Ο όρος «ρωμηός» θεωρείται γι αυτούς ντροπή.
¨Εκείνος που ήρχισε τον πόλεμον κατά την Ρωμηοσύνης ήτο ο Αδαμάντιος Κοραής¨, γράφει ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης. και παραπέμπει στην γνωστή φράση του Κοραή ότι « επρόκρινα το όνομα Γραικός, επειδή ούτω μας ονομάζουσι και όλα τα ¨φωτισμένα¨ έθνη της Ευρώπης». 

Ζώντας στο Παρίσι ο Κοραής, βιώνοντας και υιοθετώντας τον αντικληρικαλισμό και αντιχριστιανισμό του λεγόμενου Διαφωτισμού και το μένος του κατά της Ρωμηοσύνης (Βυζάντιο), αποκόπτει με το κύρος του, σύρριζα την αδιάσπαστη συνέχεια του Γένους, και το στρέφει στην ¨στείρα¨, αρχαιολατρία. 
Από την οποία ανέκυψε και η καθαρεύουσα, γλώσσα άγνωστη στον λαό. Φόρτωσαν στον αγράμματο λαό μια γλώσσα όλο στόμφο και επιτήδευση, τις «ελληνικούρες» και αποσιωπήθηκαν ο ζωντανός, πηγαίος, «βουνίσιος» λαϊκός λόγος, η γλώσσα του Μακρυγιάννη, πράγμα που είχε τραγικές συνέπειες για την πνευματική αναγέννηση της πατρίδας μας.

Ο Κοραής είναι εν πολλοίς υπεύθυνος για την υποτίμηση του «Βυζαντίου», για το στήσιμο «αερογέφυρας» όπως προσφυώς ειπώθηκε μεταξύ των Νεοελλήνων και των αρχαίων. 
Είμαστε παιδιά του παππού μας και όχι του πατέρα μας, του Ρωμηού της αυτοκρατορίας της Νέας Ρώμης.
«Κωστής Παλαμάς και Ρωμηοσύνη», εκδ. «Ρωμηοσύνη», π. Ιωάννη Ρωμανίδη σελ. 12,
Έτσι κατά μία παρανοϊκή λογική, το Νεοελληνικό Κράτος  γνωρίζει τον παππού του χωρίς να γνωρίζει τον πατέρα του..
Αυτή την ιδεολογία ακολουθεί το Ελληνικό Κράτος  με¨συνέπεια¨ μέχρι σήμερα ,και αυτή η άποψη έχει περάσει σε όλους τους ¨διπλωματικούς φακέλους¨ των διαφόρων Κρατών της Οικουμένης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνθήκη της Λωζάνης ..

Αν τώρα η Συνθήκη της Λωζάνης δεν ισχύει τότε η Ελλάδα δεν έχει σύνορα με την Τουρκία.Ο λόγος που η Συνθήκη της Λωζάνης, μπορεί να μην ισχύει είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου ,που βάσει της συνθήκης αυτής απαγορεύεται ρητά.Βέβαια οι Ελληνικές Κυβερνήσεις γιά πολλές δεκαετίες με πολλή νηφαλιότητα εξόπλιζαν τα νησιά χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό. Οι εκεί υπηρετούντες στρατιώτες παρουσιάζοντο ως αστυνομικοί.

Αυτά μέχρι εποχής Ανδρέα (Παπανδρέου). Τότε για πρώτη φορά άκουσε η Διεθνής Κοινότητα διά στόματος του Έλληνα Πρωθυπουργου,την ομολογία ότι έχουμε εξοπλίσει τα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των Συνθηκών. Αυτή μάλιστα , η τόσο «προδοτική» δήλωση, παρουσιάστηκε τότε στο εσωτερικό σαν «παλληκαριά». 

Και ιδου ένα σεναριο
 ¨επιστημονικης φαντασιας¨

Να διακηρύξει η Ελληνική Βουλή ότι ,μετά την κατάργηση από την συνθήκη της Λωζάνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Εθναρχίας (του ρουμ-μιλιέτ, δηλαδή) 
Το Ελληνικό Κράτος αποτελεί την συνέχεια του ρουμ-μιλιετ, του «ρωμαίικου Γένους», αυτού που ονομάζεται διεθνώς «Βυζάντιο».
Μέσω αυτού αποτελούμε και συνέχεια του αρχαίου κόσμου. Τότε όχι μόνον το Αιγαίο μας ανήκει αλλά και πολύ πέραν αυτού .Τότε θα είμαστε Έθνος που προϋπήρχε και η αμφισβήτηση από την Τουρκία της Συνθήκης της Λωζάνης θα σημαίνει αυτόματα και την αμφισβήτηση των δικών της συνόρων από την Ελλάδα.



Ειπαμε σεναριο για δυνατους ¨λυτες Οχι για ¨χαρωπα τα δυο μου δαχτυλα χτυπω¨ 

Χαιρετε..

Πηγη Νομοκανων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου