Αποτέλεσμα εικόνας για θρήσκοι



Ο Υιός του ανθρώπου,δεν ήρθε να καταστρέψει ψυχές ανθρώπων,αλλά να σώσει.Φανατικοι Υπάρχουν Σε Όλα Τα Μέρη παντού γυρω,δίπλα μας.Λένε ότι είναι χριστιανοί, αλλά κυριαρχεί στην καρδιά τους το μίσος. Και μπορεί να είναι και μοναχοί.Ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, αναφερει στην ¨Ομολογία Πίστεως¨Αδελφοί και πατέρες, αν δεν εκριζώσετε το μίσος,και δεν εμφυτεύσετε την αγάπη, στην καρδιά σας μιλάει για μοναχούς που μαλώνανε εκεί στο Άγιον Όρος μέσα,ματαίως κατοικείτε στα όρη και τα βουνά .



Αποτέλεσμα εικόνας για θρήσκοι


Λεει ο αββάς Μακάριος,
Ο λόγος ο κακός και τους καλούς ποιεί κακούς.Ο δε καλός λόγος και τους κακούς ποιεί καλούς.
Λες έναν κακό λόγο κι ο καλός θα νευριάσει και θα γίνει κακός. Λες έναν καλό λόγο; Και ο κακός θα γίνει καλός.Τωρα.Πως εξηγείται αυτό που λέει στην Θεία Λειτουργία:Πρόσθες αυτοίς κακά τοις ενδόξοις της γης;
Δεν ακούγεται σαν κατάρα; Μη τους βοηθάς να πάνε καλά οι δουλειές τους.Οι ένδοξοι της γης, το βλέπουμε καθημερινά δεν βάζουν μυαλό.Αλλά πολλοί ¨ευσεβείς¨ άνθρωποι της Εκκλησίας, αρεσκονται στο να έχουν επαφες με πολιτικούς, βουλευτές, υπουργούς Ακούγεται σαν κατάρα γιατί αυτοί οι ένδοξοι της γης συνέχεια κάνουν το κακό στους φτωχούς, οι οποίοι πάντοτε υποφέρουν από τις κακόβουλες ενεργειές τους και λέει, δώσε τους χαστούκια.Ακούγεται κακό αλλά καλό είναι να το ακούνε λίγο οι ευσεβείς αυτό το πράγμα, γιατί αυτοί έχουνε μια μανία να τρέχουνε στους μεγάλους της γης, στους ενδόξους της γης στα τεχνητα φώτα και τα ψιμύθια.Γιατί οι θρήσκοι , Ισως φαινεται υπερβολικό, κι ομως είναι αρρωστοι.Γιατι η θρησκεια ειναι αρρωστια.Η θρησκεία είναι, σύμφωνα με τον μακαριστό π. Ι.Ρωμανίδη, νευρο-βιολογική ασθένεια.Κάθε άνθρωπος έχει την οικογενή ,λόγω της πτώσης, έπαρση και την τάση να θεωρεί ότι αυτός ξέρει καλύτερα .Τα ξέρει όλα.



Αποτέλεσμα εικόνας για θρήσκοι


Όταν αυτή η εγγενής έπαρση αποκτήσει θεωρητικό υπόβαθρο, και καταντήσει θρησκευτική ιδεολογία, που  είναι, υποτίθεται θεόπνευστη, τότε, ο θνητός  ξεφεύγει  και είναι έτοιμος να θυσιάσει και να θυσιαστεί για ανόητες ιδεολογίες Ο Χριστός δεν ίδρυσε μια καινούργια θρησκεία, αντίθετα ήρθε για να απαλλάξει τους θνητούς από την την αρρώστια, την κάθε είδους αρρώστια, και προφανώς, κι απ εκεινη της θρησκείας  Ι. Ρωμανίδης).
Ο άνθρωπος στρέφεται προς τον Ουρανό και αναζητάει βοήθεια απ τον φόβο, του θανάτου.Ο Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει από τον θάνατο, και τον φόβο,του θανατου.Αυτη η μεγαλειώδης πραγματικότητα, έχει πνιγεί από το ¨ασφυκτικό αγκάλιασμα¨του μανδύα Της Θρησκείας-ΘρησκευτικότηταςΤης Ιδεολογίας, του Φανατισμού και του Ευσεβισμού του Χριστιανισμού..που εξόντωσε, κατα κύριο λόγο στη Δύση,την αλήθεια του θεραπευτικού Λόγου του Χριστούο οποίος ήρθε για να θεραπεύσει τον ανυπάκουο, και προπαντός γεμάτον αρρώστιες, κυρίως ψυχικές, αλλά και σωματικές, άνθρωπο. Χαίρετε..



alt